• onze waardering

Recensie: Achtervolging RECENSIE

Recensie: Achtervolging – Linwood Barclay

Achtervolging gaat over Chipper, een bijzondere hond die moet vluchten omdat de mysterieuze organisatie Het Instituut hem kwaad wil doen. Hij komt terecht bij Jeff, een twaalfjarige jongen die bij zijn tante woont sinds zijn ouders zijn overleden bij een vliegtuigramp. Wanneer Het Instituut er alles aan doet om Chipper te pakken te krijgen zodat hun geheimen veilig blijven, raken Jeff en Chipper verwikkeld in een spannende achtervolging. Maar is iedereen wel te vertrouwen en kunnen de vrienden uit handen van Het Instituut blijven?

Achtervolging is een superspannend, onverwacht, maar vooral heel origineel boek. Het boek begint met de zinderende ontsnapping van Chipper, waardoor je meteen op het puntje van je stoel zit. Ook daarna houdt Barclay het tempo er goed in, waardoor je geboeid blijft. Door de bloedstollende avonturen en onverwachte plottwists wil je het boek in één ruk uitlezen. Naast de snelle afwisseling van spannende gebeurtenissen, roept het boek heel veel vragen op, waardoor je gewoon móét doorlezen.

Het boek is ook heel origineel. Chipper is namelijk geen gewone hond; hij is half hond, half robot. Hij was niet geschikt voor Het Instituut omdat hij te speels was, maar dat maakt het voor de lezer juist leuk om te lezen. Chipper is bijvoorbeeld op het ene moment heel gefocust en meteen daarna is hij ineens afgeleid omdat hij op een eekhoorn wil jagen. Barclay laat in Achtervolging ook heel goed de innerlijke strijd van Chipper zien. Je leest dat hij zich wil verzetten tegen zijn instinct, maar dat hij daar soms niet in slaagt. Met grappige momenten als gevolg.

Het boek is niet alleen maar spannend, het gaat ook over vriendschap. Voornamelijk de vriendschap tussen Jeff en Chipper, maar ook hun vriendschap met Emily; de dochter van de eigenaar van het vakantiepark naast dat van de tante van Jeff. Deze vriendschap zorgt voor een mooie afwisseling in het boek. Als het puur om de achtervolging zou gaan, was het boek lang niet zo leuk geweest.

Het boek heeft een open einde, waardoor je je meteen afvraagt hoe het met Chipper en Jeff zal aflopen en wat er verder zal gebeuren. Daar moeten we helaas nog even geduld voor hebben, want pas in het voorjaar van 2020 zal het volgende deel, Ontsnapping, in de boekhandel verschijnen. Iets om naar uit te kijken dus!

Kortom, Achtervolging is een echte aanrader als je van superspannende boeken houdt. Gelijk vanaf de eerste pagina is het boek spannend, maar toch heeft Barclay ook ruimte gevonden om te schrijven over de groeiende vriendschap tussen Jeff en Emily. Daarnaast biedt Barclay de lezer op een prachtige manier een kijkje in het hoofd van een hond, en wel een hele speciale hond. Dat maakt het boek nog leuker. Ook duik je met Achtervolging gelijk de actie in, waardoor je het boek het liefst zo snel mogelijk uit wil lezen. Het einde van het boek is ook superspannend en dat belooft wat voor het vervolg dat volgend jaar zal verschijnen.

Recensie: Achtervolging – Linwood Barclay

Achtervolging

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Spannende jeugdthriller over een bijzondere hond van bestsellerauteur Linwood Barclay

  Chipper is een bijzondere hond. Hij woont achter de muren van een geheime organisatie die Het Instituut wordt genoemd. Het Instituut heeft miljoenen uitgegeven om de hond te veranderen in de ultieme spion. Door alle chips in zijn lijf zou Chipper meer machine dan dier moeten zijn, maar hij blijft zich als hond gedragen. Het Instituut besluit dat Chipper een te groot risico vormt en dat hij moet worden afgemaakt.
  Honderden kilometers verderop woont de twaalfjarige Jeff Conway bij zijn tante. Zijn ouders zijn dood en hij mist zijn oude leven – en de hond waar hij afscheid van heeft moeten nemen. Als Chipper ontsnapt, gaat hij naar Jeff op zoek. Maar hij is niet de enige: de meest meedogenloze geheim agent van Het Instituut zit Chipper en Jeff op de hielen. En hij gaat tot het uiterste om te zorgen dat Chipper niet levend uit deze klopjacht zal ontsnappen…


  Kun je niet wachten om verder te lezen? Het vervolg, Ontsnapping, verschijnt voorjaar 2020.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

 • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen