• onze waardering

Recensie: De Mitford moorden RECENSIE

Recensie: De Mitford moorden – Jessica Fellowes

De familie Mitford is op zoek naar een nieuw kindermeisje. Louisa gaat op gesprek, wanhopig voor een baan die haar bij haar agressieve oom vandaan kan halen. In diezelfde tijd wordt er een moord gepleegd in de trein, en langzamerhand beginnen Louisa en haar vriend Guy in te zien dat er verdachte dingen gebeuren om hen heen.

Dit verhaal van Jessica Fellowes is heel bijzonder opgebouwd. Het is namelijk gebaseerd op een echte moord, en de familie Mitford heeft echt bestaan. Het is zo in elkaar gezet, dat de mensen die in De Mitford moorden voorkomen, echt bestonden, al kloppen de gebeurtenissen in het boek niet. De moordenaar van Florence Nightingale Shore is nooit gevonden, dus sowieso was het niet mogelijk om de echte moordenaar op te schrijven.

De Mitford moorden is vanuit verschillende perspectieven geschreven. Vanuit Louisa, het kindermeisje, maar ook regelmatig vanuit Guy en de dochter van de baron, Nancy. Ze hebben allemaal interesse in de moord die in de trein gepleegd is, omdat er dingen zijn die niet helemaal lijken te kloppen. Het is gaaf om te zien hoe ze achter bepaalde dingen komen, die ze verder kunnen helpen in het onderzoek. De politie heeft het onderzoek gestaakt, omdat er te weinig bewijs is, maar deze drie jonge mensen laten het er niet bij zitten.

De titel van het boek is niet helemaal duidelijk. De persoon die vermoord is, is namelijk geen Mitford. Ook wordt de moord niet bij deze familie gepleegd, maar in de trein, dus die verklaring is ook niet goed. Misschien wordt het nog duidelijk, aangezien er nog een vervolg onderweg is, maar voor nu is de enige verklaring dat een groot deel van het verhaal zich afspeelt bij de familie Mitford, en dat onze hoofdpersonen op zoek zijn naar de moordenaar.

Jessica Fellowes heeft een ontzettend spannend boek geschreven. De hoofdstukken zijn kort, waardoor je er snel doorheen kunt gaan, maar het verhaal is zo intrigerend dat je hoe dan ook wel verder wilt lezen. Je wordt steeds nieuwsgieriger naar het bewijsmateriaal dat gevonden wordt, en wat dat voor de zaak betekent. Het verhaal zit goed in elkaar en is de moeite waard voor iedereen die van een goed detective verhaal houdt.

Je hoeft het verhaal van de moord op Florence Nightingale Shore niet te kennen om dit boek te lezen. Alles wordt uitgelegd, en achterin bevindt zich een historische noot die aangeeft wat wel en niet waargebeurd is. Al met al is dit een heerlijk boek van de schrijfster van Downtown Abbey, die je binnen no time uitgelezen kunt hebben!

Recensie: De Mitford moorden – Jessica Fellowes

De Mitford-moorden

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is 1920 en Louisa Cannon hoopt aan haar leven van armoede en een gevaarlijke oom te ontsnappen. Ze krijgt een baan als kindermeisje en chaperonne in de huishouding van de rijke familie Mitford. Als er op klaarlichte dag in de trein een verpleegster wordt vermoord (een nazaat van Florence Nightingale), raken Louisa en de oudste Mitford-dochter Nancy verstrikt in het moordmysterie.

  De Mitford-moorden is een klassieke whodunit die gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Het is het eerste deel van een zesdelige reeks; in elk boek staat een van de zes Mitford-zussen centraal in een verhaal vol intriges, schandalen, liefde en moord. En dat alles tegen de prachtige achtergrond van het Engeland van de jaren twintig.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen