• onze waardering

Recensie: Luister naar me RECENSIE

Recensie: Luister naar me – Kristen Proby

Addison, een mooie, sterke zakenvrouw heeft samen met vier vriendinnen een restaurant geopend waar ze verleidelijke gerechten serveren. Het restaurant heet dan ook niet voor niets Seduction. Voormalig rockster Jake is op zoek naar een nieuwe uitdaging en gaat de liveoptredens in Seduction voor zijn rekening nemen. Iedereen is razend enthousiast over Jake en, tot Addisons schrik, zij zelf ook…

Ze neemt zich dan ook voor om zich niet te laten verleiden door Jake’s aanhoudende pogingen om haar voor zich te winnen. Addison heeft bindingsangst door ervaringen uit het verleden en Jake heeft een reputatie als vrouwenverslinder. De aantrekkingskracht tussen hen is echter niet te negeren. Kunnen zij het verleden achter zich laten en zich overgeven aan de liefde?

Kristen Proby is een productief bestsellerauteur en heeft dan ook genoeg ervaring in huis om goed leesbare, grappige verhalen te schrijven met aantrekkelijke hoofdpersonen. Dit is ook het geval met Luister Naar Me.

De liefde op het eerste gezicht tussen Addison en Jake is vanaf het eerste hoofdstuk een feit en als lezer weet je al hoe dit verhaal gaat aflopen. Maar er moeten eerst de nodige hindernissen overwonnen worden om bij het happy end te komen. En dat is in Luister Naar Me zeker geen straf.

Het verhaal wordt om en om verteld door Addison en Jake, waardoor je vanuit zowel een vrouwelijk als een mannelijk perspectief de gebeurtenissen mee beleeft. Dit biedt vermakelijke inzichten in hoe mannen en vrouwen verschillen. Het haalt tegelijkertijd ook wel een beetje de spanning uit het verhaal, omdat je als lezer direct antwoord krijgt op eventuele vragen. Maar het boek is natuurlijk geen thriller, dus dat stoort niet echt. De levendige conversaties die Addison voert met haar vriendinnen en de erotische, vrij expliciete beschrijvingen van het liefdesverhaal tussen Addison en Jake houden de aandacht toch wel vast.

Kristen Proby kiest ervoor om sterke en ambitieuze vrouwen een podium te geven in dit boek. In tegenstelling tot de vroegere zo populaire Bouquet reeks, nemen de vrouwen in Luister Naar Me zelf de touwtjes in handen en wordt er recht gedaan aan de rol van de moderne vrouw, die onafhankelijk is én behoefte heeft aan liefde. Bovendien wordt er ook inzicht gegeven in de gevoelswereld van de man, waardoor je als lezer voor zowel Addison als Jake sympathie opvat.

Luister Naar Me is geen wereldschokkend verhaal, maar wel een boek dat heerlijk wegleest als je je wilt ontspannen (op welke manier dan ook, het verhaal biedt genoeg inspiratie). Het relatief open einde doelt op een vervolg, en de schrijfstijl van Kristen Proby maakt je zeker nieuwsgierig hiernaar.

Een verrassing is de opname van een aantal in het boek genoemde recepten voor verleidelijke gerechten. Een originele afsluiting van een onderhoudend boek. Drie hartjes.

Recensie: Luister naar me – Kristen Proby

Fusion 1 - Luister naar me

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    In de Fusion-serie openen vijf vriendinnen een restaurant dat in korte tijd razend populair wordt. Een van de vriendinnen krijgt meer op haar bordje dan ze had verwacht…
    Het restaurant Seduction wordt al snel het populairste restaurant in Portland. Addison Wade is een van de vriendinnen die het restaurant heeft gerealiseerd. Ze is vastberaden om het succes vast te houden en bedenkt een plan om nieuwe klanten te trekken met live muziek.
    Maar als voormalig rockster Jake Keller zich uiterst zelfverzekerd meldt voor de weekendoptredens, weet ze dat ze in de problemen komt. Addie herkent hem onmiddellijk. Ze had in haar tienerjaren haar slaapkamer volhangen met zijn posters. Hij is op en top een foute man... Precies haar type, en precies wat ze niet kan gebruiken.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen