• onze waardering

Recensie: Kom je ook? RECENSIE

Recensie: Kom je ook? – Laura Hiddinga

Hoewel seks net zo oud is als de wereld, is het vrouwelijk genot grotendeels nog gehuld in de duisternis. Het orgasme, een van de hoogtepunten tijdens de seks, is zelfs voor veel vrouwen niet weggelegd. Vreemd genoeg wordt dit algemeen geaccepteerd en decennia lang was het vrouwelijk genot zelfs het ondergeschoven kind tijdens de seks. Eeuwig zonde want het vrouwenlijf  heeft zoveel moois te bieden.

In Kom je ook? zet Laura Hiddinga op een hele toegankelijke wijze het vrouwelijk geslachtsorgaan en al haar mogelijkheden uiteen. Hiermee wil ze ook de zogenaamde orgasmekloof verkleinen, want het is hooguit merkwaardig dat mannen veelal vaker aan hun trekken komen gedurende de seks dan vrouwen. Hiddinga wisselt wetenschappelijke informatie af met tips, trucs en ervaringen van echte vrouwen en levert op deze manier een complete (orgasme)gids waar iedere vrouw wel iets van kan leren.

De cover van Kom je ook? heeft iets kokets. Het lichtgebogen vrouwenbeen, het wulpse voetje, de roze tinten, de titel met het onderschrift ‘oh yes!’, geven het geheel iets ondeugends. Iets wat ook veelal geassocieerd wordt met (vrouwvriendelijke) erotiek. Toch  is de inhoud allesbehalve lichtvoetig, maar door Laura Hiddinga’s humorvolle en luchtige manier van schrijven leest het heerlijk weg. Hierdoor is er een juiste balans gevonden tussen het informatie verschaffen aan de ene kant en het ‘vermaken’ aan de andere kant. Daarmee zou dit boek zeker een goede aanvulling zijn op de reguliere seksuele voorlichting en bij wijze van ‘verplichte literatuur’ voor iedere (jonge) vrouw, zoals Lise Steegmans dat ook schreef in haar recensie. 

De drie woorden die centraal staan in Kom je ook? zijn 1. Vertrouwen, 2.Ontspanning en 3. Communicatie. Drie dingen waar het nog eens aan schoort vanwege gebrek aan kennis. Zoals in dit boek ook wordt aangehaald werd het vrouwelijk orgasme niet bepaald serieus genomen en ging men er veelal vanuit dat alleen vaginale penetratie een hoogtepunt kon veroorzaken. Iets wat ook gesuggereerd wordt bij de (klassieke) seksuele voorlichting. Met Kom je ook? levert Laura Hiddinga een verrijking op dit gebied. Het vrouwelijk geslachtsorgaan is complexer dan men denkt en juist door dit gedeelte van je eigen lijf te leren kennen, kun je ook beter aangeven waar voor jou als vrouw het genot ligt. Wat ook met zich meebrengt dat je niet alleen je grenzen kunt verleggen, maar ook kunt aangeven. Dat laatste is ook wat meerdere malen benadrukt wordt in Kom je ook? Het is geen ‘rode oortjes’ boekje over vrouwenseks waarin allerlei spannende handelingen worden getoond die je moet doen, maar een uiteenzetting van voorbeelden van wat mogelijk zou kunnen zijn en hoe het in feite in zijn werk gaat. Het is aan jou om te ontdekken waar je eigen genot ligt. 

Tevens worden er een aantal mythe ontkracht die een verkeerd beeld kunnen geven. Dit zijn voorbeelden die we vaak terugzien in porno of erotische verhalen, maar in feite niet realistisch zijn. 

Met Kom je ook? doorbreekt Laura Hiddinga meerdere taboes en toont aan dat seks meer is dan een standaard biologieles. Het is een ontdekkingsreis naar je eigen lichaam en vrouwelijkheid. Niet alleen is het boekje een genot om te lezen, maar een reisgids naar een hele fijne bestemming. 

Recensie: Kom je ook? – Laura Hiddinga

Kom je ook?

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Auteur Laura Hiddinga van Kom je ook? schrijft voor online magazine LotteLust over vrouwen en seks. In dit boek staat alles wat iedere vrouw – en man – moet weten over het vrouwelijk orgasme. Oefening baart kunst, is het motto van dit informatieve en praktische boek, vol met tips om alleen of met partner toe te werken naar meer en betere orgasmes. Classy en sassy!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

 • Deze films en series verschijnen in maart 2024 op Netflix

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen