• onze waardering

Recensie: Plezier in je werk RECENSIE

Recensie: Plezier in je werk - Bruce Daisley

Plezier in je werk van Bruce Daisley is voor iedereen die met meer plezier naar het werk wil. Door alle technologische ontwikkelingen zijn we 24/7 bereikbaar en verandert onze werk- en leefomgeving en de manier waarop we communiceren. Deze veranderingen zouden ons productiever en creatiever moeten maken, maar zorgen er vaak voor dat we inefficiënt werken, ons gejaagd voelen of zelfs burn-out raken. Zijn lunchpauzes daadwerkelijk nuttig? Kunnen teamprestaties verbeterd worden door simpelweg het koffiezetapparaat te verplaatsen? En wat is een monnikenochtend en waarom zweren mensen erbij?

Plezier in je werk heeft direct op het eerste gezicht een nadeel: de vormgeving. Hoewel de kaft en de zijkant van het boek extreem kleurrijk zijn, is de binnenkant van het boek dat totaal niet. Het lijkt op een saai studieboek en hiermee doet het toch een beetje af aan het onderwerp van Plezier in je werk, wat met wat speelse afbeeldingen of lettertypen heel anders was overgekomen.

Dat neemt niet weg dat zodra je begint te lezen, je wel direct verknocht bent aan het verhaal. Zeker voor lezers die zich herkennen in het verhaal van Bruce Daisley zelf. Hij vertelt over zijn ervaring met de allerergste baan ooit. Wat gelijk een duidelijke toon zet voor de rest van Plezier in je werk. Aan de hand van feitjes (maar 12 procent van de Nederlanders is echt enthousiast en bevlogen over hun werkplek) legt hij het probleem uit dat vrijwel iedere werknemer heeft in een bedrijf. Soms zijn deze feitjes ietwat te lang. Maar de voorbeelden gaan over bekende bedrijven (Netflix, Twitter, Google) dus wel erg aansprekend en herkenbaar (denk aan de kantoortuin!).

Wanneer Bruce Daisley overgaat naar de tips, zijn dit vaak concrete tips die je echt in de praktijk kunt uitvoeren. Wel jammer dat het soms ook wat open deuren zijn en je het dus al doet of je al weet dat het een goed idee is. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een koptelefoon om je af te sluiten of een lunchwandeling met een collega om jezelf weer helemaal op te laden.

Volgens Bruce Daisley vind je je plezier in het werk weer terug als je klein begint en begint met een aantal van zijn tips. Er staan goede adviezen in, maar of je echt daadwerkelijk je plezier gaat terug vinden in je werk? Het is in ieder geval het proberen waard.

Plezier in je werk is uitermate geschikt voor iedereen die zoveel mogelijk uit het leven wil halen. En laat werk nu net een groot onderdeel van je leven vormen, hoe krijg en hou je dat leuk? Bruce Daisley geeft goede adviezen en tips hoe je je werkplezier kunt verhogen.

Recensie: Plezier in je werk – Bruce Daisley

Plezier in je werk

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Plezier in je werk van Bruce Daisley is voor iedereen die met meer plezier naar het werk wil.
    Door alle technologische ontwikkelingen zijn we 24/7 bereikbaar en verandert onze werk- en leefomgeving en de manier waarop de communiceren. Deze veranderingen zouden ons productiever en creatiever moeten maken, maar zorgen er vaak voor dat we inefficiënt werken, ons gejaagd voelen of zelfs burn-out raken. Zijn lunchpauzes daadwerkelijk nuttig? Kunnen teamprestaties verbeterd worden door simpelweg het koffiezetapparaat te verplaatsen? En wat is een monnikenochtend en waarom zweren mensen erbij?
    In 30 korte hoofdstukken laat Plezier in je werk zien hoe we verandering in ons werk en leven kunnen aanbrengen. Op een heldere en aanstekelijke manier biedt Plezier in je werk inspiratie, inzicht en praktische en down-to-earth antwoorden: #Iedereenmetplezieraanhetwerk!
    "Bruce Daisley is op een missie om het bedrijfsleven te veranderen.' The Times

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen