• onze waardering

Recensie: Waar is Willem? RECENSIE

Recensie: Waar is Willem? – Emanuel Wiemans

Met Waar is Willem? heeft Emanuel Wiemans een fantastisch zoekboek gemaakt. Ga op zoek naar de koninklijke familie tijdens de Elfstedentocht, de inhuldiging, koningsdag en nog veel meer plaatsen. Ondertussen leer je ook allerlei dingen over koning Willem-Alexander, koningin Maxima, prinses Beatrix, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane. 

De tekeningen van de koninklijke familie in Waar is Willem? zijn opvallend goed lijkend. Je ziet direct welk lid van de koninklijke familie het is. Het leuke aan dit boek is dat je allerlei feiten leert over alle leden van de koninklijke familie. Zo leer je bijvoorbeeld dat Willem-Alexander houdt van skiën en prinses Beatrix houdt van paardrijden net als de jonge prinsesjes. Ook leer je dat Willem-Alexander weleens vliegt als piloot bij KLM en zijn hij en zijn vrouw echte sportfanaten. 

Op elke afbeelding (die twee pagina’s beslaat) zie je een locatie die van belang is voor de koninklijke familie. Naast de koninklijke familie die je kunt zoeken, staat er ook wat extra informatie in de tekst en is er in de tekst steeds nog iets anders te lezen waarnaar je op zoek kunt gaan. Deze tekst is geschreven op een manier waarop ook jonge kinderen kunnen begrijpen wat er staat. Dit maakt het boek erg interactief en maakt dat je gedetailleerd naar de platen gaat kijken en steeds meer zult zien. En het vinden van alle leden van de familie is nog niet zo gemakkelijk! Wel kun je de prinsesjes herkennen aan een kroontje, heeft Willem-Alexander steeds zijn Koninklijke mantel om en hebben Maxima en Beatrix steeds dezelfde kleding aan waardoor het zoeken naar mate je verder bent in het boek wat makkelijker gaat. Het is fijn dat er achterin Waar is Willem? steeds de oplossing te vinden is, want sommige leden kon ik op bepaalde platen echt niet vinden. 

Concluderend heeft Emanuel Wiemans met Waar is Willem? een prachtig zoekboek gemaakt over de koninklijke familie van Nederland. Naast weetjes over de familie zelf, leer je ook over tradities die ons land rijk is. Wanneer je eenmaal op zoek gaat in de platen, zul je zien dat het nog moeilijker is dan je in eerste instantie dacht! 

Recensie: Waar is Willem? – Emanuel Wiemans

Waar is Willem?

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Waar is Willem? is een vrolijk en grappig zoekboek, geïllustreerd door Emanuel Wiemans, waarin je al zoekend allerlei feitjes over de koninklijke familie leert.
  Koning Willem-Alexander
  In dit koninklijke zoekboek vind je Willem en zijn familie in allerlei situaties. Van de tribune bij de Olympische Spelen tot het bordes van het Paleis, je vindt hen overal. Terwijl je zoekt, leer je van alles over de koninklijke familie. Lukt het jou om alle familieleden te vinden?
  Emanuel Wiemans
  Dit vrolijke, grappige zoekboek is geïllustreerd door illustrator-alleskunner Emanuel Wiemans. In zijn gedetailleerde prenten beelden is de koninklijke familie goed verstopt.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen