• onze waardering

Recensie: Woodstock '69 RECENSIE

Recensie: Woodstock ’69 – Ernesto Assante

Duik in de wereld van Woodstock en ervaar het festival alsof je er zelf bij was. De prachtige fotoreeks en de verhalen nemen je mee naar 1969 en geven je een beeld van het iconische Woodstock festival. Journalist Ernesto Assante vat de artiesten, het publiek en de ervaringen van deze vier dagen samen in een kleurrijk boek vol met mooie achtergrondinformatie over dit beroemde festival.

Wat meteen opvalt bij het doorbladeren van Woodstock ‘69 is de sfeer die Ernesto Assante wist te creëren door de prachtige foto’s. Ze geven op een heel realistische manier weer wat Woodstock eigenlijk was en hoe de bezoekers dit beleefd moeten hebben in die tijd.

Hij maakt gebruik van een mix van zwart-wit en kleurenfoto’s in verschillende groottes en in verschillende composities. Het geeft het boek een leuke vormgeving die goed past bij die tijd. De foto’s tonen het leven zoals het was.

Buiten foto’s bevat het boek ook erg veel informatie. De vier dagen van het festival worden uitgebreid beschreven in verschillende hoofdstukken. Je komt te weten welke artiesten er die dag hebben opgetreden, hoe de sfeer was, wat de belangrijke gebeurtenissen waren van die dag en hoe het publiek dit ervaren heeft. Over de artiesten voorziet hij veel achtergrondinformatie, wat erg interessant is voor muziekliefhebbers. Je leert veel bij tijdens het lezen en ontdekt ook artiesten die tot nu toe nog onbekend voor je waren.

Als ik het boek vergelijk met mijn eigen kennis over Woodstock dan merkte ik tijdens het lezen echt dat het boek volledig is. Ernesto Assante heeft geen enkel detail overgeslagen en een prachtige en uitgebreide documentaire van Woodstock in boekvorm op de markt gebracht. 

Woodstock ‘69 is een boek voor alle generaties. Zowel voor de mensen die geboren werden in dit tijdperk als voor hun kinderen en zelfs achterkleinkinderen. Het wekt veel emoties op bij de lezers en geeft je vaak een intens vreugdegevoel als je de gelukkige mensen op de foto’s ziet en wegdroomt bij hoe geweldig dit festival geweest moest zijn. 

Buiten het emotionele en de mooie vormgeving heeft het boek ook een erg belangrijke historische waarde. Het was een erg belangrijke periode die een grote invloed heeft gehad op ons huidige leven en deze rock-‘n-rollrevolutie mag nooit vergeten worden.

Het boek krijgt van mij zonder twijfel 5 hartjes maar eigenlijk verdient het er nog meer. Het is een onvoorstelbaar mooi boek waarin Ernesto Assante Woodstock volledig samenvat. Woodstock ‘69 is veel meer dan zomaar een informatief boek, het vat alles samen waar de mensen in die tijd voor stonden en de belangrijke invloed die deze periode had op de rest van de wereld. 

Recensie: Woodstock ’69 – Ernesto Assante

Woodstock '69

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Woodstock: De rock-'n-rollrevolutie van 1969 vertelt het boeiende verhaal van de totstandkoming van het muziekevenement
  en de mensen die er geschiedenis mee schreven.
  Hoe kun je vijftig jaar later uitleggen wat Woodstock was aan mensen die niet het geluk hadden erbij te kunnen zijn? Het
  concert dat de geschiedenis van de rockmuziek en een hele generatie veranderde, valt niet in louter foto's te vatten.
  Dit legendarische evenement weerklinkt met de psychedelische tonen van Santana en de sublieme gitaarriffs van
  Pete Townshend van The Who, de klankrijke stemmen van Joan Baez en Janis Joplin, en de vele andere artiesten die op
  het podium verschenen. Of misschien was het de gitaar van Jimi Hendrix toen hij zijn versie speelde van het Amerikaanse
  volkslied, "The Star-Spangled Banner', terwijl het publiek felle protestkreten uitte tegen de oorlog in Vietnam.
  In Woodstock '69 brengt journalist en muziekrecensent Ernesto Assante die onvergetelijke dagen weer tot leven met interviews en foto's die ons meevoeren naar Bethel, New York, ter herinnering en als dank aan de bijzondere mensen dankzij wie Woodstock een legendarische gebeurtenis werd die nog altijd naklinkt.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen