• onze waardering

Recensie: Laat je hart spreken RECENSIE

Recensie: Laat je hart spreken – Lorna Byrne 

Lorna Byrne schreef al meerdere mystieke boeken en in haar bestseller Engelen in mijn haar vertelt ze niet alleen haar eigen levensloop, maar ook haar communicatie met engelen en geesten. Dit leidde tot verzoeken van mensen over de hele wereld om contact met hun engel te leggen. In Laat je hart spreken toont Byrne hoe je kunt communiceren met je engelen en hoe de wereld op deze manier een betere plek wordt. Ze reikt handvaten aan in de vorm van gebeden en inspirerende voorbeelden om zo tot een betere communicatie te komen met God en zijn engelen. Doordat ze zich richt op momenten en gebeurtenissen die in ieders leven voorkomen, maakt ze het toegankelijk en begrijpbaar, en biedt ze troost en kracht voor iedere fase van een mensenleven. 

Een boek als Laat je hart spreken vraagt of om een open mind of om een gelijkgestemde gedachtegang. Geloof is altijd een gevoelige kwestie waarover de meningen eerder verdeeld zijn dan dat ze op een gelijk vlak liggen, en als je al met een cynische blik dit boek ingaat, is het niet aan te raden. 

Hoewel ik zelf in mijn geloof niet op dezelfde lijn als Lorna Byrne zit, vond ik haar boek wel heel erg inspirerend. Zelf schrijft ze ook dat je niet per definitie in haar God hoeft te geloven om geraakt te worden door de gebeden die ze als voorbeeld geeft, maar dat het vooral bedoelt is om je als individu steun te geven. 

Dat is ook zeker wat Laat je hart spreken doet. Op een heldere en simpele manier zet Lorna Byrne diverse situaties uiteen die om een gebed vragen. Dat kunnen grote gebeurtenissen zijn zoals een overlijden, maar ook hele kleine dingen zoals dankbaarheid voor het feit dat je iedere ochtend op mag staan. Wat ze hiermee doet is een stuk bewustzijn creëren, die je vooral bij de situatie laat stilstaan en waarover je je emoties zoals dankbaarheid, verdriet of bezorgdheid mag uiten. 

Het nadeel, voor mij, is dat het een hoog gehalte aan ‘vraag en gij zult krijgen’ heeft. Als je nog niet bekend bent met bidden, is dit echter wel een goede opstap. In de hoofdstukken zelf legt Lorna Byrne herhaaldelijk uit wat bidden voor je ziel doet en hoe je daarin kan groeien. Toch had ik daar wel iets van een nuance willen zien, omdat sommige situaties om een hele sterke geest vraagt als een gebed niet verhoort lijkt te zijn.

Desalniettemin is dit boek een must in deze snelle wereld waarin we met alles en iedereen bezig zijn, maar niet meer even dat moment hebben om echt stil te zijn en de situatie van een afstand bekijken doordat we het voorleggen aan God en zijn engelen. 

Recensie: Laat je hart spreken – Lorna Byrne 

Laat je hart spreken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  "Soms vragen we zoveel van hierboven dat we vergeten te luisteren naar wat God, de engelen en onze geliefden ons proberen te vertellen. Laat je hart spreken en leer echt te communiceren: vraag en luister.'

  Sinds de publicatie van Lorna's internationale bestseller Engelen in mijn haar vragen lezers haar om berichten aan hun engelen door te geven. In Laat je hart spreken schrijft Lorna wat communicatie met engelen kan doen voor de wereld én voor jou als individu. Aan alle mensen die haar door de jaren heen om hulp hebben gevraagd, biedt Lorna steun en begeleiding bij het contact leggen met de wereld hierboven.

  Ze laat je zien hoe je God en de engelen om hulp vraagt of bedankt voor hun aanwezigheid. Want of je nu rouwt om het verlies van een geliefde, ziek bent of last hebt van een gebroken hart – God en de engelen zijn er altijd om je te helpen. Laat je hart spreken biedt een unieke inkijk in Lorna's communicatie met het hemelrijk en maakt de lezer deelgenoot van de emoties en gebeurtenissen die Lorna tijdens haar meditatiesessies voelt en meemaakt.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie top 6: maart 2024

 • The Finish Line - Kate Stewart

 • Fictie top 6: maart 2024

 • Young adult top 6: maart 2024

 • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen