• onze waardering

Recensie: Jouw onweerstaanbare charmes RECENSIE

Recensie: Jouw onweerstaanbare charmes – Jennifer Probst

Jennifer Probst is natuurlijk de koningin op het gebied van new adult. Ook Jouw onweerstaanbare charmes is weer precies wat we van haar gewend zijn: zwoel, licht en mega sexy. In dit verhaal volgen we Presley, nu een ambitieuze zakenvrouw met een verleden als onzekere tiener. In haar studententijd viel ze voor de populaire Nolan, maar hij liet haar bedrogen en gebruikt achter. Het plot van dit verhaal: Hij wil haar. Zij wil wraak.

De schrijfstijl van New adult is altijd heerlijk luchtig. Dit boek is dan ook uit in één dag. Presley is een interessante hoofdpersoon. Van onzeker, mollig meisje naar powervrouw, is zij boeiend om over te lezen. We lezen vooral over het heden, maar er zijn ook flashbacks naar het verleden. De boodschap van dit verhaal is dan ook duidelijk: het gaat over schoonheid van buiten en van binnen. Al snel leven we mee met haar als hoofdpersoon. Ook lezen we vanuit het perspectief van Nolan. Hij is de ultieme charmeur, gewend om te krijgen wat hij wilt. Samen vormen zij een fijn plot en twee fijne hoofdpersonages voor Jouw onweerstaanbare charmes.

Leuk aan dit verhaal zijn ook de hints naar allerlei bekende romcoms. Zo doet het boek een beetje denken aan How to lose a guy in ten days en daar speelt Jennifer Probst dan ook behoorlijk mee. Net als al deze romcoms is Jouw onweerstaanbare charmes voorspelbaar, maar dat maakt het niet minder leuk.

Anders dan andere boeken bevat Jouw onweerstaanbare charmes veel minder daadwerkelijke seks. Wel is er veel meer aandacht voor het kat en muis spel tussen man en vrouw en is er meer dan genoeg geflirt en voorspel. Het is leuk dat Jennifer Probst toch altijd op zoek blijft naar afwisseling binnen het bekende genre van new adult.

Wat maakt dat dit boek 4 hartjes krijgt in plaats van 5? Na ondertussen veel new adult boeken te hebben gelezen, is dit niet per se een hoogvlieger. Het is een goed boek in het genre, maar misschien is dit het moment waarop de lezer meer op zoek is naar originaliteit en vernieuwing. Desondanks is het op de bank wel gewoon genieten met Jouw onweerstaanbare charmes

Recensie: Jouw onweerstaanbare charmes – Jennifer Probst

Jouw onweerstaanbare charmes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Presley Cabot lijkt in bijna niets meer op de mollige, verlegen studente die destijds als een blok viel voor de knappe, sportieve Nolan Banks, maar na een nacht met hem samen op vernederende wijze werd gedumpt. Nu is ze een van de schatrijke mede-eigenaren van een succesvol bedrijf en heeft ze haar verleden achter zich gelaten. Maar als Nolan weer opduikt en haar niet eens herkent, ziet ze haar kans om alsnog wraak te nemen. Het plan is simpel: breng hem het hoofd op hol en dump hem daarna keihard.

  Nolan Banks is er klaar mee om aan de verwachtingen van zijn familie te voldoen. Hij zegt zijn baan in Wall Street op om in het stadje waar hij heeft gestudeerd een brouwerij te beginnen. Wat hij niet had verwacht, is dat hij daar het doelwit zou worden van de niet mis te verstane avances van een sexy zakenvrouw. Hij wordt tot over zijn oren verliefd op haar, tot de waarheid over hun gedeelde verleden hun prille relatie op losse schroeven zet. Maar Nolan is niet van plan om de liefde van zijn leven zomaar te laten ontsnappen.

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen