• onze waardering

Recensie: Je zult van me houden RECENSIE

Recensie: Je zult van me houden – Astrid Sercu

Mien en haar beste vriendinnen, Victoria en Alix, schrikken als ze horen van de vermissing van hun klasgenootje Elise. Ondanks dat ze geen vriendinnen met haar zijn, gaan ze op zoek naar aanwijzingen die kunnen helpen om haar te vinden. Al snel komen ze er achter dat Elise een geheim had, en dat dit precies kan zijn waardoor ze vermist is geraakt…

Je zult van me houden is een spannend boek voor jonge meiden vanaf 12 jaar. Omdat Mien en haar vriendinnen op onderzoek uit gaan zonder de politie in te lichten, komen ze in een gevaarlijke situatie terecht, zonder dat er hulpdiensten in de buurt zijn. Dit kan fatale gevolgen hebben, waardoor het boek je op het randje van je stoel houdt en je door wilt lezen. Gelukkig kan dit vrij gemakkelijk - Je zult van me houden is geen dik boek, en de hoofdstukken zijn maar kort. Het is zelfs mogelijk om dit boek van Astrid Sercu in één avond uit te lezen.

De hoofdstukken worden afwisselend vanuit verschillende personages beschreven, waaronder ook Elise zelf, die zich realiseert wat er met haar gebeurd is. Je voelt je gespannen als je haar situatie leest, omdat ze mogelijk niet gevonden wordt, en dan zal ze het niet overleven… Voor jongeren die niet goed tegen spanning kunnen, is dit geen aan te raden boek, maar dat spreekt redelijk voor zich.

De personages die aan bod komen zijn bijna allemaal jongeren van 14 jaar oud. Ze bevinden zich in een bizarre situatie, waardoor het logisch is dat ze niet precies weten wat ze moeten doen. Het is niet slim dat de jongeren informatie vinden en dit voor zich houden, maar vanuit het oogpunt van de avontuurlijke jongeren is het best te begrijpen. Ze zijn op zoek naar avontuur en sensatie, maar hoe meer tijd er verstrijkt, hoe bezorgder ze worden om Elise. Dit laat zien dat het empathische meiden zijn, wat ervoor zorgt dat je ze als lezer begrijpt en waardeert. Wanneer het alleen om het avontuur zou gaan - dus het leven van hun klasgenootje hun niets zou doen - zouden we minder binding met de personages hebben. Dit heeft Astrid Sercu goed beschreven. Het is ook de meest menselijke en voor de hand liggende reactie, wat het herkenbaar maakt.

Je zult van me houden is een leuk en spannend boek voor jonge meiden. Het is avontuurlijk en spannend, en wekt tegelijkertijd nieuwsgierigheid op. Dit zijn alle elementen die nodig zijn voor een lekker spannend leesboek - dus je zult hem binnen een mum van tijd uit hebben!

Recensie: Je zult van me houden – Astrid Sercu

Je zult van me houden

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een spannend verhaal over een duister Plan en vriendinnen die voor elkaar door het vuur gaan. Voor kinderen vanaf 12 jaar.
  Drie vriendinnen. Eén vermiste klasgenoot. Mien, Alix en Victoria gaan op zoek naar de verdwenen Elise. Al snel komen ze tot de ontdekking dat er sprake is van kwaad opzet. Maar wie heeft haar ontvoerd? En waarom? En wat heeft meneer Vandaele, de enge wiskundeleerkracht, te verbergen? Beetje bij beetje komt de waarheid aan het licht en ontdekken de meisjes dat het gevaar zich wel héél dichtbij bevindt …

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen