• onze waardering

Recensie: Zomerzusjes RECENSIE

Recensie: Zomerzusjes – Elin Hilderbrand

Door beslissingen van hun ouders in het verleden, hebben de tweeling Harper en Tabitha Frost al jaren geen contact meer met elkaar. Niet alleen wonen zij op verschillende eilanden voor de kust van Massachusetts, ook hun karakters verschillen duidelijk van elkaar. Harper fladdert door het leven, terwijl Tabitha alles doet volgens de regels. Maar het overlijden van hun vader dwingt de zussen weer samen te komen. Misschien is hun speciale band toch belangrijker dan ze gedacht hadden…

In Zomerzusjes neemt Elin Hilderbrand je mee in het leven van de tweeling Harper en Tabitha Frost. Ze hebben jaren geen contact gehad met elkaar, maar nu hun vader is overleden, komen ze weer samen. Niet alleen hun karakters zijn verschillend, ook de eilanden waarop de zussen wonen verschillen van elkaar. Harper woont op Martha’s Vineyard en Tabitha op Nantucket. Aan het begin van het boek wordt uitgelegd wat de verschillen zijn tussen de eilanden, terwijl tegelijkertijd eigenlijk duidelijk wordt gemaakt dat de zussen aan de buitenkant hetzelfde zijn, maar onder de oppervlakte twee verschillende individuen zijn. Heel leuk gedaan.

Elin Hilderbrand neemt de tijd om het verhaal van Harper en Tabitha te vertellen en om hun karakters uit te diepen. Ze vertelt wat er in het verleden is gebeurd waardoor het contact tussen de zussen is verbroken, ze vertelt wat er in de levens van Harper en Tabitha is gebeurd na hun breuk en ze vertelt hoe het de zussen verloopt als ze weer in elkaars leven verschijnen. Elin Hilderbrand doet dit niet altijd in chronologische volgorde, maar dat stoort niet. Wat wel stoort zijn de te lange hoofdstukken en dat Zomerzusjes vanuit meerdere perspectieven wordt verteld. Niet alleen vanuit Harper en Tabitha, maar bijvoorbeeld ook vanuit Ainsley, de dochter van Tabitha. Het haalt af en toe de vaart uit het verhaal en dat is jammer.

Tijdens het lezen is duidelijk te merken dat Elin Hilderbrand een ervaren schrijfster is. Ze heeft Zomerzusjes met een fijne, heldere stijl geschreven en door gebeurtenissen te kiezen die iedereen kan overkomen zijn, staat het verhaal dichtbij de lezer. Het verhaal speelt zich af op de eilanden Martha’s Vineyard en Nantucket. Ze worden met zoveel liefde omschreven, dat ze samen met Harper en Tabitha de hoofdrollen in het verhaal hebben. Het klopt dan ook helemaal wat op de achterflap van het boek staat: Zomerzusjes is het perfecte boek voor op het strand.

Recensie: Zomerzusjes – Elin Hilderbrand

Zomerzusjes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Harper Frost fladdert door het leven en trekt zich van niets en niemand iets aan. Haar tweelingzus Tabitha is elegant en beschaafd, en doet alles volgens de regels. Ze lijken uiterlijk dan misschien als twee druppels water op elkaar, hun karakters hadden niet meer van elkaar kunnen verschillen en de zusjes zijn dan ook al jaren van elkaar vervreemd.

  Wanneer een familiecrisis hun dwingt een team te vormen – of in elk geval te doen alsof – beseft de tweeling dat de speciale band die ze hebben misschien toch belangrijker is dan de verwijten die hen uit elkaar hebben gedreven. Zijn ze in staat om de strijdbijl en hun onderlinge rivaliteit te begraven en opnieuw te beginnen?
   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De leukste tweedehands boekenwinkels in Engeland volgens The Guardian

 • Populaire boeken die in juni 2021 verschijnen

 • Waar is de cast van Teen Wolf nu

 • 10 redenen waarom Stephen Amell een lekker ding is

 • Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen