• onze waardering

Recensie: Pain au chocolat RECENSIE

Recensie: Pain au chocolat – Ellen De Vriend

Pain au chocolat is een verhaal over een gezin dat hun droom najaagt en een camping in de Franse Auvergne koopt. Omdat de gehele camping moet worden verbouwd en Nadine en Mark dit zoveel mogelijk zelf willen doen, plaatsen Nadine en Mark een oproep om een paar weken mee te helpen tegen kost en inwoning. Op de oproep komt een reactie van een oude bekende uit Nadine haar jeugd. Over haar verleden heeft zij Mark nooit vertelt.
Nadine weet waarvoor de gast komt en probeert haar gezin niets te laten merken. Tot het moment dat zij ’s nachts wordt betrapt door Mark en niet meer kan liegen. Vanaf dan lijkt het verleden haar in te halen.

Pain au chocolat is de vijfde thriller van Ellen De Vriend die bij Karakter verschijnt. Ellen De Vriend is niet alleen schrijver, maar ook journalist en recensente bij ThrillZone. Na haar studie werkte ze als verslaggever bij een krant en verschillende magazines.

Hoewel Pain au chocolat wordt aangeschreven als een ik-vertrek thiller, is het verhaal niet te vergelijken met de al bekende ik-vertrek serie op televisie. Dit boek gaat niet in op de gebreken van de gekochte boerderij, maar dit boek gaat dieper in op een traumatiserende familiegeschiedenis en een huwelijk vol leugens.

Pain au chocolat speelt zich af in het heden. De verhuizing naar Frankrijk gebeurt in de zomer van 2018. In het verhaal zijn veel verwijzingen te vinden naar liedjes of gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Af en toe is er een passage uit een dagboek van een aantal jaar eerder opgenomen. Het verhaal over het verleden van Nadine wordt vertelt alsof zij hier zelf aan terug denkt. De lezer wordt goed meegenomen in de gedachten van de personages, waardoor je het idee hebt dat je het leven van de zussen, hun vrienden en hun familie vanaf de zijlijn meemaakt. Het grootste deel van het verhaal wordt door Nadine verteld. Zij is er goed in om dingen verborgen te houden. Pas later komt Mark in het heden aan het woord, als hij op zoek gaat naar de waarheid achter Nadine. Ik vond dit een mooie manier om Nadines verhaal toch boven tafel te krijgen.

De schrijfstijl is pakkend, het boek is gemakkelijk te volgen en snel uit te lezen. Het boek is een echte vakantiethriller. De nieuwsgierigheid van de lezer wordt vanaf het eerste hoofdstuk gewerkt, zodat het boek bijna niet weg te leggen is. Spannend is het boek af en toe zeker, maar niet constant. De meest schokkende dingen zijn al in het verleden gebeurd. Tegen het einde wordt het wel even op het puntje van je stoel zitten, want gaat alles goed komen?

Ellen De Vries heeft met Pain au chocolat een mooie thriller weggezet, die in één woord leesplezier met zich meebrengt.  

Recensie: Pain au chocolat – Ellen De Vriend

Pain au chocolat

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nadine en Mark King zijn alle verplichtingen en het gehaast in Nederland beu en verhuizen met hun vier dochters naar de Franse Auvergne. Daar hebben ze een kleine camping op het platteland overgenomen, omgeven door weilanden, heuvels en bossen. Er ligt een prachtig leven in het verschiet, maar er moet nog veel gebeuren. De oproep om een paar weken mee te komen helpen tegen kost en inwoning levert een gezellige groep op, maar ook mensen die ze liever niet hadden ontvangen...
    Nadine krijgt de schrik van haar leven als hun nieuwe hulp zich meldt op de camping. Ze kent hem en weet waarvoor hij komt. Het gaat om een gebeurtenis die ze altijd voor Mark heeft verzwegen. En dat wil ze graag zo houden…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen