• onze waardering

Recensie: Rahma RECENSIE

Recensie: Rahma – Rahma El Mouden

Rahma vertelt het bijzondere levensverhaal van Rahma El Mouden, een ondernemer in hart en nieren. Rahma is een Marokkaanse vrouw die zich verzet tegen de tradities van haar land, een vrouw met dromen om verder te komen in het leven. Ze wint haar vrijheid door steeds een stapje verder te gaan in haar droom om te ondernemen, maar blijft ten allen tijden trouw aan haar idealen. Dit unieke, inspirerende verhaal neemt je mee op reis door haar leven. 

Rahma begint met een hoofdstuk over Rahma El Moudens jongere jaren, waarin haar ouders haar zagen als een rebelse meid en waar Rahma het gevoel had dat ze eigenlijk niets goed kon doen in de ogen van haar familie. Rahma El Mouden heeft een prettige schrijfstijl waardoor je onmiddellijk meeleeft met haar. Onbegrip, verbazing, je zult het als lezer waarschijnlijk allemaal ervaren terwijl je de woorden leest die Rahma over haar eigen leven heeft opgeschreven. 

Maar naast verdrietige hoofdstukken, staat Rahma ook boordevol inspirerende teksten over het ondernemerschap en het volgen van je hart. Rahma El Mouden heeft vaak moeten vechten voor haar idealen, maar altijd is ze haar hart blijven volgen en haar gezin, haar man en kinderen, gaven haar daar de vrijheid voor. Zij het soms met wat moeite. Rahma is een voorbeeld voor iedere vrouw die van jongs af aan al duidelijk weet wat ze wil. 

Rahma is een levensverhaal, maar als iemand me had voorgehouden dat het een fictief verhaal was geweest, had ik het waarschijnlijk ook zo geloofd. Rahma El Mouden heeft vreselijke tegenslagen meegemaakt, zowel in haar thuisland omdat ze zich niet hield aan de tradities en er niet mee kon leven dat een man meer zou zijn dan een vrouw, als in Nederland omdat ze een andere afkomst had. Het is bewonderenswaardig dat ze zich staande heeft gehouden in een wereld waarin alles schreeuwde dat ze moest buigen voor de traditie. 

Dit buitengewone levensverhaal vertelt over het leven van een inspirerende en energieke vrouw die haar dromen najaagt. Haar succes is te danken aan haar eigen doorzettingsvermogen en Rahma is een vrouw die het voorbeeld geeft voor iedere andere vrouw op deze wereld. Rahma is een succesverhaal dat je aanzet tot positief denken en het nastreven van dromen, hoe moeilijk het soms ook lijkt te zijn. Het laat zien dat alles mogelijk is, als je maar wil en door blijft vechten. 

Recensie: Rahma – Rahma El Mouden

Rahma

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rahma is het inspirerende verhaal van de succesvolle zakenvrouw Rahma El Mouden. Ze kwam vanuit Marokko naar Nederland en wist zich met haar eigen schoonmaakbedrijf succesvol omhoog te knokken in het Nederlandse zakenleven.
  Als 16-jarig meisje komt Rahma el Mouden vanuit Marokko naar Nederland. Ze gaat er werken als schoonmaakster. Wanneer ze een verdiende promotie misloopt, begint Rahma voor zichzelf. Twintig jaar later heeft haar bedrijf MAS zo'n 500 medewerkers en kan ze het Rijksmuseum, Endemol en de A'DAM Toren tot haar klanten rekenen.
  Rahma's buitengewone levensverhaal gaat over een moslima die haar vrijheid wint door te ondernemen. Een inspirerend boek over emancipatie en ondernemerschap, over trouw zijn aan je idealen en het volgen van je hart.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

 • Recensie: Brothers for Life 

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen