• onze waardering

Recensie: Gloeiend groen RECENSIE

Recensie: Gloeiend groen – Welmoed Bezoen

Het allereerst wat ik denk als ik Gloeiend groen - BBQ’en met groenten zie is: yes, yes, yes. Eindelijk een boek speciaal voor groenten op de barbecue. Je kent dat vaak wel, als je geen vlees eet, wat leg je dan op de barbecue, naast de standaard champignons? Nu is er dus een heerlijk dik boek met allerlei inspiratie-ideeën.

Handig is dat de recepten zijn ingedeeld op basis van de hoofdbestanddelen, zoals aardappelen en bloemkool. Zo blader je direct naar de groente die je al in huis hebt of die je graag eet. De lijst met ingrediënten is behaphaar en bevat gemiddeld zo’n 6 ingrediënten per gerecht.

Auteur Welmoed Blazoen is mij totaal onbekend, maar ze staat zelf volop etend op de foto’s in Gloeiend groen - BBQ’en met groenten. Deze dame werkt in de keuken van Ron Blaauw als chef patisserie. En weet ondertussen dus wel welke smaken perfect bij elkaar passen. Ik zal vast verklappen: dat proef je.

Op zoek naar veel opties? Dan vind je in Gloeiend groen - BBQ’en met groenten wel wat je zoekt. De gerechten gaan van zoet – ananas met sternanijs, naar hartig - prei met ei en truffelolie. Ieder gerecht begint met een tip van Welmoed Blazoen, hoe je jouw gerecht nog lekkerder kunt maken of welk ingrediënt je eventueel kunt vervangen als je iets niet lekker vindt.

Ik maakte een bloemkoolsoep, waarbij je de bloemkool op de barbecue laat garen en hier daarna soep van maakt. De soep smaakte erg lekker, terwijl deze ontzettend simpel is en basic qua ingrediënten. Het rokerige smaakje samen met de kookroom, maakte deze basic soep speciaal. Het enige nadeel is dat je het gerecht deels op de barbecue maakt en daarna nog aan de slag moet in de keuken.

Het tweede gerecht wat ik maakte zijn quesedilla’s. Een ontzettend origineel quesedillarecept met blauwe kaas en honing. Waarbij de smaken ook nog eens perfect bij elkaar passen en de blauwe kaas totaal niet overheerst. Een aanrader om te maken.

Altijd jammer van een kookboek is dat er niet overal afbeeldingen bij de gerechten staan. Zeker in Gloeiend groen - BBQ’en met groenten want er is veel wit aan de zijkant en hier had perfect een oogstrelende afbeelding gepast, zoals er wel bij de andere gerechten staat.

Gloeiend groen - BBQ’en met groenten is een uniek kookboek waar je eindelijk eens los kunt gaan met groenten, vegetarische en veganistische gerechten op de barbecue. Let wel op dat het soms wat bewerkelijk is omdat je bij een groot aantal gerechten ook de keuken nog wordt ingestuurd. Het boek heeft wel veel variatie en unieke recepten.

Recensie: Gloeiend groen – Welmoed Bezoen

Gloeiend groen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Hoewel groenten geen nieuwkomers zijn op barbecuefeestjes, eindigen ze vaak als ondergeschikt onderdeel van het feestmaal. Vaste gasten zijn de portobello en de paprika, maar de wereld van gebarbecuede groenten is veel groter. Asperges, pompoen, sla, mango en pruimen; het kan allemaal op de barbecue en de smaak wordt er waanzinnig van.


    In Gloeiend Groen geeft Welmoed Bezoen ruim negentig barbecuerecepten met gedurfde smaakcombinaties, nieuwe technieken en verrassende
    ingrediënten. Van een crostini met witte asperges en peterseliepesto tot radicchio met burrata, balsamico en honing. Of een aubergine met misoglazuur en een mango met taugé, pinda en koriander.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen