• onze waardering

Recensie: Hannes Hunebed - gaan met die sjamaan RECENSIE

Recensie: Hannes Hunebed - gaan met die sjamaan – Aaron Reynolds

Hannes Hunebed - gaan met die sjamaan is het tweede deel in de serie van Hannes Hunebed van Aaron Reynolds & Phil McAndrew. In dit verhaal lees je over het dorpje Bleghhh dat op een dag zijn sjamaan verliest. Het enige wat van hem over is, is een bordje met daarop ‘’Sjamaan Saffie weg’’ en voetsporen. Het volk besluit dat Hannes hunebed de aangewezen nieuwe leider is, maar hier is hij zelf niet zo blij mee. Hij besluit daarom om samen met zijn vrienden én vader op zoek te gaan naar Sjamaan Saffie. De route blijkt echter vol gevaren, zal het Hannes Hunebed lukken om Sjamaan Saffie te vinden, of zal hij zelf voor altijd de leider van het dorpje blijven? 

Hannes Hunebed - gaan met die sjamaan is een zeer uniek boek. Het is namelijk een verhaal in stripvorm! Dit geeft het boek een unieke uitstraling en is daarom erg leuk om te lezen. Daarnaast is het verhaal gedrukt op dik, glimmend papier wat het boek een luxe uitstraling geeft. 

Ik kende het eerdere deel van Hannes Hunebed niet, maar tijdens het lezen van dit tweede deel heb ik geen moment het idee gehad dat ik iets miste. In het begin van het boek wordt Hannes Hunebed namelijk voorgesteld en ook zie je een duidelijke overzichtsillustratie van het dorpje. 

Hannes Hunebed - gaan met die sjamaan bevat een mooie opbouw. Het begint met het voorstellen van de personen en daarna lees je dat de sjamaan weg is, Hannes wordt verkozen tot nieuwe leider en vervolgens gaat hij samen met zijn vrienden en vader op zoek naar Sjamaan Saffie. Door deze opbouw is er een mooie spanning in dit boek opgebouwd en blijft het verhaal interessant en wil je door blijven lezen. Aan het eind van dit boek zie je twee pagina’s met daarop illustraties van alle personages die erin voorkomen. Het zou wat prettiger zijn geweest als deze pagina’s voor in het boek zouden zitten, zodat je voorafgaand aan het verhaal al weet wie er in voor komen.

Hannes Hunebed- gaan met die sjamaan zit bomvol humor. Deze grapjes komen extra goed over omdat dit verhaal zich afspeelt in de oertijd. Zo lees je op een pagina dat iemand tegen Hannes Hunebed zegt: ‘’Je gedraagt je als een bulldozer.’’ Waarop Hannes graag wil weten wat een bulldozer is, maar dat weet namelijk niemand omdat deze nog niet is uitgevonden. Daarnaast bevat het boek een sterke onderliggende boodschap, namelijk dat je vrienden nodig hebt om dingen te bereiken en dat ouders je dingen verbieden om je te beschermen. Deze boodschappen zijn erg mooi om kinderen mee te geven en zijn op deze manier mooi verpakt. 

Concluderend hebben Aaron Reynolds & Phil McAndrew met Hannes Hunebed - gaan met die sjamaan een uniek boek gemaakt dat heel makkelijk leest. Een boek waar absoluut elk kind van zal genieten. 

Recensie: Hannes Hunebed - gaan met die sjamaan – Aaron Reynolds

Hannes Hunebed 2 - Gaan met die sjamaan

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Gaan met die sjamaan is het tweede deel in de supergrappige graphicnovelserie Hannes Hunebed. Dit spannende verhaal vol actie, avontuur en grappen is geschreven door Aaron Reynolds, met illustraties van Phil McAndrew. Volledig in kleur, geschikt voor lezers van 8 jaar en ouder.

    Hannes Hunebed is lekker bezig. Hij heeft wachttorens, een ijscokar en zomervakantie uitgevonden. Maar zijn prehistorische luxeleventje wordt ruw verstoord als hij in de verte een rookpluim ziet. Dat moet sjamaan Saffie horen! Alleen is Saffie nergens te vinden…
    Het dorp is in paniek, want IEMAND moet hun vertellen wat ze moeten doen. Gelukkig weet Hannes de gemoederen te sussen. En wordt hij prompt tot sjamaan verheven. Met als eerste taak: Saffie vinden. Ehm…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen