• onze waardering

Recensie: De balletvoorstelling RECENSIE

Recensie: De balletvoorstelling – Maryann Macdonald

De balletvoorstelling van Mandy Sutcliffe & Maryann Macdonald is een prachtig prentenboek over een klasje in een balletschool. Ze hebben binnenkort een voorstelling en iedereen doet goed zijn best om een goede rol te krijgen. Maar dan krijgt Rosa te horen dat ze geen mooie vlinder mag zijn, maar een gloeiworm. Hier is zij erg verdrietig over, maar haar vrienden zorgen ervoor dat Rosa tóch trots kan zijn op haar rol en tijdens de voorstelling voelt ze zich misschien nog wel specialer dan de vlinders. 

De balletvoorstelling is een prentenboek waarbij niet alleen meiden in een balletklas zitten, maar ook een jongen. Daarnaast is de klas ook multicultureel. Het is erg mooi om te zien dat Mandy Sutcliffe & Maryann Macdonald niet hebben gekozen voor een stereotype balletklas maar dit op een moderne manier hebben weergegeven. De illustraties in dit boek zijn erg mooi en daarnaast zeer realistisch en gedetailleerd. Wanneer je ziet dat de kinderen aan het oefenen zijn zie je de kinderen in balletkleding en daarnaast zie je in het balletlokaal allerlei materialen liggen zoals tassen, schoenena, posters en nog veel meer. Hierdoor zullen kinderen die op ballet zitten zich kunnen herkennen in dit boek omdat het een realistische weergave is. Daarnaast zijn de emoties van de kinderen mooi weergegeven in de illustraties. Je kunt duidelijk zien dat Rosa teleurgesteld is wanneer zij te horen krijgt dat ze een gloeiworm moet zijn en zie je tijdens de voorstelling dat de kinderen trots zijn op wat zij hebben gedaan. Dit kun je niet alleen aan de gezichtsuitdrukkingen zien, maar aan de totale lichaamshouding van de kinderen. Het is ook erg prettig dat De balletvoorstelling is geschreven in de tegenwoordige tijd. Hierdoor spreekt het extra aan en zullen kinderen zich kunnen herkennen in het verhaal. Tot slot is er af en toe gespeeld met verschillende letterstijlen, zo zie je de tekst in een boogje staan wanneer de kinderen een bepaalde oefening doen en verspringen de letters wanneer je leest dat Rosa een sprong maakt. 

Concluderend hebben Mandy Sutcliffe & Maryann Macdonald met De balletvoorstelling een mooi verhaal geschreven over teleurstelling, doorzettingsvermogen en trots. Een boek waarin duidelijk is dat vrienden elkaar kunnen opbeuren. 

Recensie: De balletvoorstelling – Maryann Macdonald

Kleine dansers - De balletvoorstelling

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De kleine dansers zijn klaar om te stralen op het podium!
  Juf Amy's balletstudio komt met een nieuwe dansvoorstelling: De vlinderdans.
  Rosa en haar vier vrienden oefenen hun sprongen en pirouettes om de dans perfect te maken!
  Voor Rosa voelt het alsof al haar harde werk voor niets is geweest als ze een teleurstellende rol krijgt. Maar haar vrienden helpen haar om in te zien dat deze kleine rol erg belangrijk is.
  Rosa voelt zich uiteindelijk net zo mooi als een vlinder, en misschien zelfs nog specialer…

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen