• onze waardering

Recensie: Als morgen niet bestaat RECENSIE

Recensie: Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout

Bij uitgeverij Zomer & Keuning verscheen onlangs weer een nieuwe YA-roman van de auteur Jennifer L. Armentrout genaamd Als morgen niet bestaat. Dit boek vertelt het verhaal van de zeventienjarige Lena. Na een feestje zat ze met vier andere jongeren in een auto en raakt ze betrokken bij een auto-ongeluk. Ze is de enige die het ongeluk overleeft. Ervan overtuigd dat ze het ongeluk had kunnen voorkomen wordt Lena gek van schuldgevoel en sluit ze iedereen buiten. Krijgt ze ooit nog het vertrouwen in haar leven terug?

Het verhaal is verdeeld in drie delen met de namen 'gisteren', 'vandaag' en 'morgen'. In het eerste deel lees je de gebeurtenissen die tien dagen voor het ongeluk plaatsvonden. Lena en haar vrienden maken toekomstplannen en hebben veel plezier samen. Dat vormt een groot contrast met het tweede en derde deel waarin Lena het ongeluk en de dood van haar vrienden probeert te verwerken. Dit gedeelte van het verhaal zat dan ook vol met emotionele momenten. Het einde van het verhaal is weer ontzettend mooi.

Het boek lees je vanuit het perspectief van Lena waardoor je haar logischerwijs ook het beste leert kennen en goed met haar kan meeleven. Dat wil echter niet zeggen dat de andere personages minder leuk zijn. Sebastian, de jongen op wie Lena in het geheim verliefd is komt namelijk ook erg levendig over en wordt goed uitgewerkt. Vooral in het eerste gedeelte van het verhaal kom je veel over hem te weten. Het was verder ook erg mooi om te zien hoe Sebastian Lena probeert te helpen om haar schuldgevoel van zich af te zetten.

De schrijfstijl in dit boek is weer hoe we van deze auteur gewend zijn. Jennifer L. Armentrout heeft een vlotte pen en weet je aandacht steeds vast te houden. Ik heb dit boek daarom in een mum van tijd uitgelezen! Met het belangrijke en moeilijke onderwerp waarover de auteur schrijft, zet ze je ook aan het denken. Ondanks het moeilijke onderwerp, wordt het verhaal gelukkig ook weer niet te zwaar.

Jennifer L. Armentrout heeft met Als morgen niet bestaat weer een prachtig verhaal neergezet dat goed in elkaar zit en je nieuwsgierig maakt naar hoe het verhaal zal aflopen. De personages zijn erg realistisch en komen ook levendig over. Mede dankzij de fijne en vlotte schrijfstijl kun je dit boek weer binnen een korte tijd uitlezen.

Recensie: Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout

Als morgen niet bestaat

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  De zeventienjarige Lena is de hoofdpersoon in "Als morgen niet bestaat' van Jennifer L. Armentrout. Het ene moment heeft zij nog een vriendengroep, een wederzijdse verliefdheid en grootse plannen voor haar studententijd. Dat verandert als ze na een feestje met vier vrienden betrokken raakt bij een auto-ongeval. Lena is de enige die het overleeft. Ze wordt verteerd door schuldgevoel, kruipt in haar schulp en duwt iedereen van zich af. Deze young adult-roman van bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout, ook bekend van de Lux-serie, stelt de vraag: kun je ooit weten wanneer je op het punt staat een enorme fout te maken? "Als morgen niet bestaat' is aangrijpend van begin tot eind.

Meer info

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • 10 x de leukste New Adult boeken

Zoek in artikelen