• onze waardering

Recensie: Hashtag hiernamaals RECENSIE

Recensie: Hashtag hiernamaals – Vanessa Gerrits

Wat als … je zou kunnen infiltreren in het hiernamaals? Zou je dat willen? En hoe zou het hiernamaals er überhaupt uitzien? Auteur Vanessa Gerrits, bekend van de Vleugel-trilogie, gaat in haar nieuwste boek Hashtag Hiernamaals wel op een heel bijzondere hemelse missie. Een club jonge mensen zien een advertentie voor een vakantiebaantje waar ze veel geld voor kunnen verdienen. Zo komen ze wel op een heel bijzondere plek terecht…

De zeventienjarige Cleo zit krap bij kas en een bijbaantje waar ze veel geld mee kan verdienen, is een kans die ze graag grijpt. Samen met vier andere leeftijdsgenoten krijgt ze wel een heel bijzondere opdracht; de gestorven Elena terughalen uit het hiernamaals. Hashtag Hiernamaals neemt ons mee in de zoektocht van een groep jonge mensen, die met gevaar voor eigen leven deze zoektocht aangaan. Op weg hiernaartoe lopen Cleo en haar vrienden tegen verschillende, soms heel persoonlijke zaken op. Was het baantje simpelweg te mooi om waar te zijn?

Het beschrijven van het hiernamaals is nogal een uitdagende klus, omdat in veel geloven anders hierover gedacht wordt. Wel kan dit ontwerp een heel origineel boek opleveren en dit is nu net wat het nieuwste werkje van auteur Vanessa Gerrits is. De lezer beleeft het verhaal door de ogen van de bijna achttienjarige Cleo, die door haar moeder constant wordt aangemoedigd om vrienden te maken. Dit levert herkenbare situaties op, zoals Cleo die haar eten op de WC opeet, om de drukke kantine maar te kunnen vermijden. Combineer dit met een toegankelijke schrijfstijl in de ik-persoon en je zit binnen enkele seconden middenin het verhaal. Ook zit er vanaf het begin van Hashtag Hiernamaals de spanning er goed in. Er wordt door schrijfster Vanessa Gerritsen al een hoop geheimzinnigheid geschept over het mysterieuze baantje waar, onder andere de hoofdpersoon veel geld mee kan verdienen. Je krijgt als lezer steeds meer het gevoel, dat dit alleen maar gigantisch mis kan gaan.

Het hiernamaals met zijn zeven stadia wordt kleurrijk en met veel details beschreven. Dit maakt dat zoiets ongrijpbaars als de hemel heel werkelijk voorkomt en dat maakt het verhaal juist ook tastbaar. Ook komen de verschillende personages zichzelf flink tegen, waardoor er ook ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Wel mis je hier en daar de persoonlijke diepgang van de personages buiten Cleo. Je weet behalve de globale details niet echt wat ze denken, zodat je je bij hen toch minder betrokken voelt dan bij Cleo. Zoals bij Gemma kom je zijdelings te weten dat haar vader overleden is. Maar doordat je zo weinig details weet over hoe zij dit ervaren heeft, maakt dit het lastiger om je in haar pijn en waarom ze doet wat ze doet, in te leven. Eén scène in het boek is erg goed en origineel beschreven, waarbij je even denkt dat de auteur je gigantisch beet heeft genomen. Dit is gewoon een knap staaltje schrijfwerk.

Hashtag Hiernamaals is een boeiend, heftig en daarbij ook een luchtig boek voor liefhebbers van een diversiteit aan genres, zoals drama, romantiek, science-fiction en fantasy. Maar door de gemakkelijke en prettige schrijfstijl en de vele kleurrijke details, zal Hashtag Hiernamaals voor vele mensen een interessant verhaal zijn.

Recensie: Hashtag hiernamaals – Vanessa Gerrits

Hashtag hiernamaals

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wat als … je zou kunnen infiltreren in het Hiernamaals?

    Wanneer de zeventienjarige Cleo zich aanmeldt voor een goed betaalde vakantiebaan, is een bizarre sollicitatietest nog wel de minste van haar zorgen. Samen met drie andere meisjes en een jongen krijgt ze een top secret contract voor haar neus. Want de missie die de excentrieke dokter Giamotto voor hen heeft uitgestippeld, is even absurd als alarmerend …

    Ga dood. Vind Elena. Kom terug.

    Hun missie is het redden van de dochter van een steenrijke farmaceuticadirecteur. Maar ze hebben geen idee waar in het Hiernamaals Elena zich precies bevindt. Hoe moeten ze hun krachten aanwenden om weer veilig in het land der levenden terug te keren?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen