• onze waardering

Recensie: Go keto RECENSIE

Recensie: Go keto – Julie van den Kerchove

Activeer je vetverbranding met een ketogeen dieet en een 30-dagenplan. Met een wetenschappelijk onderbouwd programma, laat Julie van den Kerchove je zien dat deze manier werkt en dat je na deze dagen van je eigen lichaam een natuurlijke vetverbrander hebt gemaakt. Je vindt in Go keto meer dan 60 gluten- en suikervrije recepten met gezonde vetten en groenten. Af en toe aangevuld met vis en gevogelte. Om conditie op te bouwen vind je 15 minuten full body workouts met als doel jezelf beter in je vel te voelen en het gelukshormoon aan te maken. De Belgische Julie van den Kerchove is bekend van haar blog Julie’s Lifestyle over raw food, vegan en een keto levensstijl. Haar vorige boek – Het keto plan – is een bestseller.

Een 30-dagenplan dat niet moeilijk te volgen is? Wil je echt drastisch je eetpatroon omgooien? Dat is zeker wat je gaat vinden in Go keto. Allereerst vind je de ietwat saaie theorie over de achtergrond van ketogeen eten (Wat is het? Hoe werkt het?). Na deze 44 pagina’s ben je er klaar voor: de recepten van Go keto.

Voor iedere maaltijd vind je een ‘keto’-maaltijd: ontbijt, voor- en bijgerechten, hoofdgerechten en tussendoortjes en desserts. Als je als echte diehards dit dieet wil aanpakken, kun je ook kiezen voor de Fastingdrankjes, waarbij je 16 uur of langer niets eet. Afschuwelijk om dit toe te passen, zeker met warm weer waar je toch echt je innames nodig hebt.

De work-outs in Go keto, zijn toch wel wat open deuren. Zo probeerde ik een aantal van de oefeningen. Denk aan squats, push ups, burpees en mountain climbers. Geen moeilijke oefeningen dus.

Allereerst maakte ik een romige witlofsoep. Bij witlof denk je gelijk aan de bittere smaak, maar door dit te combineren met ui en courgette, verandert de smaak. Zo bij elkaar overheerst de courgette en doet de soep je eerder denken aan de standaard courgettesoep. Ook lekker! De soep is erg makkelijk te maken en je kunt er nog dagen van eten. Ikzelf bewaarde een groot deel in de koelkast en lunchte een paar dagen met de witlofsoep.

Als tweede gerecht koos ik voor het Thaise vispannetje met courgette. Een heerlijke mengelmoes met veel groenten, veel vis en afgemaakt met kaas. Erg lekker, maar wel machtig door de kaas en de kokosmelk (al is dit de bedoeling van keto).

Toch merk ik wel dat mijn maag moet wennen aan deze manier van eten. Het resultaat is: buikpijn. Door de erg machtige gerechten (denk aan kaas, melk, room, boter) zit ik propvol en ben ik haast misselijk. En dit de hele dag door. Eerlijk gezegd, ben ik blij dat ik terug kan naar niet ketogeen eten.

Go Keto is wel een goed boek om te beginnen met ketogeen eten. Het geeft je theorie, goede recepten en alternatieven en sportoefeningen. Alles om zoveel mogelijk uit dit dieet te halen en om het om te zetten naar jouw leefstijl. Let wel op de nadelen waar je doorheen moet: je lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan het eten. Het boek bevat tevens mooie afbeeldingen en heeft een ruime keuze.

Recensie: Go keto – Julie van den Kerchove

Go Keto

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wat als er een manier bestond om elke dag lekker te eten en toch een gezond gewicht te behouden zonder dat je een ijzersterke wilskracht nodig hebt om 'op het goede pad' te blijven?

    In Go Keto gaat Julie Van den Kerchove verder in op de keto-levensstijl: dé manier om langer jong, energiek en slank te blijven. Ze toont aan de hand van een gedetailleerd programma hoe je in 30 dagen van je lichaam een natuurlijke vetverbrander kan maken, met 60 gluten- en suikervrije recepten vol gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties gevogelte en vis van hoge kwaliteit, tips om je slaapkwaliteit te verbeteren én met professioneel onderbouwde oefeningen.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen