• onze waardering

Recensie: Ik ga op reis en ik neem mee... de kinderen! RECENSIE

Recensie: Ik ga op reis en ik neem mee… de kinderen! – Lieselot de Smet

In het boek Ik ga op reis en ik neem mee… de kinderen! neemt de Vlaamse Lieselot de Smet ons mee op reis naar de wereld van reizen en ouderschap. Als moeder van vier kinderen deelt ze haar verhalen al even op internet, en nu dus in deze mooie bundel. Het is de ultieme gids voor families met reiskriebels, met daarin tips & tricks voor een geslaagde familievakantie.

Allereerst is het belangrijk om te zeggen dat dit boek behoorlijk vernieuwend is. Nog niet eerder is er een boek zoals deze in de winkel verschenen. Opvallend, het is zo’n herkenbaar onderwerp. Wel past het helemaal bij deze tijd, waarin ouder zijn niet het enige doel meer is in ons leven. Oftewel, wanneer je kinderen krijgt is dit niet het einde van je leven. Waarom zou je wachten tot je kinderen groot zijn en je leven “on hold” zetten, zoals Lieselot de Smet het zo mooi noemt. De boodschap van het boek is glashelder. Mooi hoe Lieselot tegelijkertijd open minded blijft en niet oordeelt over wie dan ook. Nog niet overtuigd? Start dan op bladzijde 16, waarin er twintig redenen worden gedeeld waarom je met je kinderen zou moeten reizen.

Het boek Ik ga op reis en ik neem mee… de kinderen! bestaat uit vijf hoofdstukken. Het boek kent een fijne opbouw en leest lekker weg. Dit laatste komt door allerlei kleurrijke kaders, ervaringen waarin allerlei reisgasten vertellen (zowel het gezin van Lieselot als andere ouders), opsommingen en inspirerende foto’s. Wat kun je zoal in dit boek lezen? Hoofstuk 1 start met de start van reizen: een idee, een wens, de behoefte om te reizen. Het gaat om alles wat komt kijken bij de voorbereidingen, zoals het transport, de juiste bestemming, de slaapplaats en nog veel meer. Hoofdstuk 2 geeft tips over de laatste voorbereidingen, waar mooie tips staan voor het inpakken en bijvoorbeeld voeding. Deze bagagelijst is helaas niet helemaal compleet, voor specifieke bagagelijsten per leeftijd moeten we helaas naar de website. Het boek had best iets dikker mogen zijn, zodat alles erin paste. In het derde hoofdstuk gaat het over onderweg zijn, de reis zelf. In dit hoofdstuk lees je alles over reisziekte, structuur, me-time op reis, city trips en tips voor verre reizen. Heerlijk creatief is het vierde hoofdstuk, vol DIY knutseldingetjes en spelletjes. Vooral het vakantiedoosje voor onderweg is een aanrader voor iedere ouder. Lieselot de Smet maakt de cirkel rond door in het vijfde hoofdstuk te vertellen over de reality check; hoe is het als je terug bent?

Dit boek heeft fijne en praktische tips. Het geeft voldoende uitleg en verwijst ook door naar allerlei handige websites en social media. Dit boek is dan ook echt een aanrader en een fantastisch cadeau voor aanstaande, en reislustige, ouders. Dit hoeft niet eens naar Thailand te zijn, ook over kamperen met kinderen is in dit boek genoeg te lezen. Het boek is dan ook zeer veelzijdig en afwisselend en toch is het een mooi compleet product.

Wat een inspirerend en hoopvol boek is Ik ga op reis en ik neem mee… de kinderen!, waarin Lieselot samen met vele andere gezinnen laat zien dat reizen en kinderen echt een top combi kunnen zijn!

Recensie: Ik ga op reis en ik neem mee… de kinderen! – Lieselot de Smet

Mama Baas - Ik ga op reis en ik neem mee... de kinderen!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Of je nu houdt van verre en avontuurlijke reizen of liever dicht bij huis op vakantie gaat, reizen met kinderen is sowieso een ervaring :-)

  Maar waar moet je nu rekening mee houden bij het uitzoeken van een bestemming?
  Hoe kun je je kind voorbereiden en wat neem je allemaal mee?
  Wat als je kind ziek wordt of last heeft van een jetlag?
  Wat zijn handige apps voor ouders én kinderen?
  En wat doe je met al die mooie vakantiefoto's?

  In deze handige wegwijzer vind je naast alle praktische informatie, ook persoonlijke en inspirerende verhalen van andere gezinnen en massa's slimme tips & tricks!

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen