• onze waardering

Recensie: Green Yourself RECENSIE

Recensie: Green Yourself – Brenda Bas

Dat groenten en fruit eten ons gezond houdt en dat we eigenlijk ook meer groenten en fruit zouden moeten eten, weten we. Maar Brenda Bas toont nu ook hoe je deze groenten en fruit eenvoudig kan verwerken in de meest uiteenlopende bereidingen door het gebruik van een hogesnelheidsblender.

Ze toont dat je creatief kan zijn met groenten en ze ook veel meer zijn dan eetwaren die je bij je middagmaal eet. Ook fruit blijkt veelzijdiger te zijn dan de meeste mensen denken, je kan er echt veel kanten mee op. In Green Yourself toont Brenda Bas veel supersnelle recepten die jou kunnen helpen om gezonder te gaan leven.

In Green Yourself combineert Brenda Bas gezonde ingrediënten met een hogesnelheidsblender om zo diverse recepten te creëren. In haar boek vind je recepten voor bowls, soep, gebak, desserts, sausen, dips, drankjes, kindergerechten etc.

Het aanbod aan recepten is uitgebreid en veelzijdig. Het bevat diverse gerechten die de meeste mensen nog nooit gegeten hebben. Maar je moet er ook van houden, niet iedereen zal zich kunnen vinden in deze stijl van voeding. Het zijn meestal pure maaltijden met aparte ingrediënten en er wordt ook geen vlees mee gecombineerd, al kan je dat natuurlijk wel zelf toevoegen als je het echt niet kan missen. 

Voor vegetariërs en veganisten is Green Yourself ongetwijfeld een aanrader. Met de vele recepten kan je een gezonde variatie brengen in je voeding en nieuwe combinaties ontdekken. Ook voor mensen die hun vlees af en toe willen inruilen voor een plantaardig alternatief is dit boek een handig hulpmiddel om meteen de juiste start te maken.

Omdat ik het erg belangrijk vind dat ook kinderen van jongs af aan voldoende groenten en fruit eten, besloot ik het recept voor het aardbei-banaanhapje uit te testen. Voor mezelf koos ik voor romige pompoensoep met gember als alternatief voor mijn lunch voor op het werk.

Aardbei-banaanhapje

Het aardbei banaanhapje is een soort van fruitpapje dat supersnel klaar is. Omdat het fruit gegaard wordt, bindt het papje beter tijdens het mixen. Het wordt echt een gladde stevige massa met een natuurlijk zoete smaak.

Omdat het recept zo eenvoudig was, was het hapje dan ook snel klaar. Je kan er ook voor kiezen om van de overschot van het gemixte papje ijslolly’s te maken maar in mijn geval was het hapje zo lekker dat er niets meer over bleef om in te vriezen. De volgende keer maak ik een extra portie om dit uit te testen.

Romige pompoensoep met gember

Soep vind ik altijd een geschikt alternatief als vervanging van brood tijdens de lunch. Thuis maken we dan ook regelmatig soep en aangezien ik zowat elke soort soep lust, vind ik het altijd leuk om hier mee te experimenteren. Aangezien we nog een pompoen over hadden van onze laatste oogst was de keuze natuurlijk al snel gemaakt.

Aangezien onze blender geen soepfunctie heeft moest ik de soep wel eerst op de kookplaat klaar maken voor ik hem kon mixen, maar ik heb niet het gevoel dat dit iets aan de smaak veranderde, het was alleen iets meer werk. Hoewel ik verwachtte dat de soep misschien te pittig zou zijn, werd dit mooi in evenwicht gebracht door de kokosmelk. Het is een lekkere combinatie die erg in de smaak viel.

Het boek krijgt van mij 4/5 hartjes. Green Yourself is zeker geen zoveelste kookboek dat gezonde voeding aanprijst en met klassieke recepten komt aanzetten. Bijna elk recept dat Brenda Bas verzamelde in het boek was erg origineel en opende voor mij nieuwe werelden. Het is zonder twijfel een aanrader voor mensen die groenten en fruit een belangrijke rol willen geven in hun maaltijden.

Recensie: Green Yourself – Brenda Bas

Green Yourself

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Verhoog je vitaliteit door meer verse groente en fruit op je dagelijkse menu te zetten.
  Een zo kort mogelijke afstand "van grond tot mond', dat is het devies van Brenda Bas. Door net als Brenda een hogesnelheidsblender te gebruiken voor het verwerken van groente en fruit, werk je snel en efficiënt en behoud je zowel de voedingsstoffen als de groente- en fruitvezels die zo belangrijk zijn voor je darmen.
  Een hogesnelheidsblender heeft een zeer krachtige motor en is daardoor veel effectiever dan een conventionele blender: ook het verwerken van harde ingrediënten zoals noten, pitten en knollen is mogelijk. Hierdoor is de veelzijdigheid van de te maken receptuur vele malen groter dan bij gewone blenders. Bovendien zorgt de kracht en de snelheid van de blender ervoor dat je klaar bent in een paar minuten. Zelfs als je warme soep wilt maken. Met de verrassend lekkere recepten in dit boek is het makkelijk om meer groente en fruit op je dagelijkse menu te zetten!
  • Supersnelle recepten om te bereiden met een hogesnelheidsblender
  • Niet alleen recepten voor smoothies, maar ook sauzen, soepen, en zelfs gebak
  BRENDA BAS heeft in 2013 haar passie voor voeding en haar opleiding als coach gecombineerd om Green Yourself op te richten. Brenda begeleidt mensen bij gedragsverandering, geeft workshops over vitale voeding en heeft zich gespecialiseerd in het werken met een hogesnelheidsblender.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen