• onze waardering

Recensie: Het niets aan de hand hotel RECENSIE

Recensie: Het niets aan de hand hotel – Steven Butler en Steven Lenton

Frankie Baluster woont met zijn ouders in een hotel aan zee. Zijn ouders runnen dit hotel en Frankie helpt vaak mee. Maar het is niet zomaar een hotel, het is een hotel voor magische wezens. Dit maakt dat het nooit saai is in het Niets aan de hand hotel. En helemaal niet als de verwende prins Krokbah komt logeren.

Het verhaal van Het niets aan de hand hotel zit goed in elkaar en zal tot de verbeelding van elk kind spreken. Het duurt niet te lang wat ook past bij de spanningsboog van kinderen op die leeftijd. Maar toch duurt het lang genoeg om het spannend te houden en het verrassingseffect erin te houden. De manier waarop het verhaal vertelt wordt, alsof Frankie het tegen je vertelt, is goed gekozen en maakt dat je meteen een band hebt met Frankie. De kinderfantasie wordt heerlijk geprikkeld en nog eens versterkt door de prachtige illustraties van Steven Lenton. De fantastische karakters worden allemaal uitgebreid beschreven en samen met de illustraties komen ze helemaal tot leven. Je wilt niets liever dan je volgende vakantie boeken bij het Niets aan de hand hotel.

De schrijfstijl van Steven Butler is goed aangepast aan het leesniveau van de doelgroep van dit boek. Niet te moeilijk maar ook zeker niet te gemakkelijk. Het leest prettig en zal kinderen motiveren om te blijven lezen. Het is duidelijk dat de schrijver en illustrator goed hebben samengewerkt aan dit verhaal, het is zo’n geheel dat je bijna niet doorhebt dat het door twee verschillende personen gedaan is. Naast de illustraties is sowieso veel aandacht besteed aan de lay-out van het boek. Er wordt gespeeld met verschillende lettertypes om de teksten nog meer kracht bij te zetten en illustraties en tekst lopen door elkaar heen. Hierdoor komt het geheel nog meer tot leven.

Er zit veel spanning en humor in het verhaal maar zeker passend bij het leeftijdsniveau waar het boek voor geschreven is. Een echte aanrader voor de jonge lezer met een liefde voor fantasie en magie. Hopelijk komt er nog een vervolg op dit verhaal want Het niets aan de hand hotel is een prachtige uitvalsbasis voor vele spannende verhalen. Dus Steven Butler en Steven Lenton: aan de slag!

Recensie: Het niets aan de hand hotel – Steven Butler en Steven Lenton

Het niets aan de hand hotel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Welkom in "Het niets aan de hand hotel', waar magische wezens heerlijk zorgeloos op vakantie kunnen en waar gek juist normaal is voor Frankie Banister en zijn ouders.
    Op een dag komt er een koboldprins naar het hotel! Frankie en zijn ouders komen meteen in actie om ervoor te zorgen dat alles op en top geregeld is voor zijn komst. Maar het wordt al snel duidelijk dat er maar weinig goed genoeg is voor de prins en zijn oneindige stoet gasten. En dan blijkt hij ook nog eens een groot geheim te hebben…
    Het niets aan de hand hotel is het eerste boek in de absurd ­komische serie van Steven Butler met een berg doldwaze personages die ­geweldig tot leven komen in de illustraties van Steven Lenton.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen