• onze waardering

Recensie: Dit boek gaat je leven veranderen RECENSIE

Recensie: Dit boek gaat je leven veranderen – Ben Springer

Ben Springer stopte tien jaar geleden met zijn dagelijkse werk en werd een van de eerste digitale nomaden van Europa. In dit boek hoopt hij je te inspireren om ook op zoek te gaan naar hoe jij je leven het beste kan, en wil, leiden. Hij noemt het een “roadmap naar een zinvoller leven”. Onderzoek hoe jouw leven er nu uitziet en maak (als je dat wilt natuurlijk) een plan voor een rijker leven!

Dit boek gaat je leven veranderen start met een aantal testvragen voor de lezer. De 1e vraag:

Wil je graag:

- een gelukkig leven leiden.

- een efficiënt leven leiden? 

De toon is gezet en de boodschap is duidelijk. Begin alleen aan dit boek als je er aan toe bent, als je je graag wil afvragen ‘waarom?’ en op zoek bent naar een zinvollere invulling van je leven. Het boek vervolgt met een inspirerend verhaal dat voor veel mensen herkenbaar zal zijn. Na dit verhaal over de man met de tennisbal in zijn buik vertelt Ben Springer ons lezers alles over het systeem van nu, de verhouding werk en vrije tijd (en de volgens Springer vervloekte 9-to-5-banen) en het waarom van alles. Dit alles doet hij in korte, luchtige teksten. Knap is dat deze luchtige, vrij eenvoudige teksten de lezer wel gelijk aan het denken zetten. Kortom, een fijne balans tussen luchtigheid en diepgang. Wanneer je aan dit boek begint, heb je het waarschijnlijk ook zo weer uit. Misschien is dat het enige nadeel; een zeer klein boekje voor dit bedrag. Toch is het een boek dat je er regelmatig weer bij pakt en op verschillende momenten in je leven kan helpen.

Dit boek gaat je leven veranderen helpt je bij twee vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Ondanks dat alleen jijzelf antwoord kan geven op deze vragen, helpt Ben Springer je in dit boek op weg door middel van een stappenplan met vijf stappen. Het plan is praktisch en klinkt vrij eenvoudig, al is je leven omgooien natuurlijk nooit eenvoudig.

Het boek is mooi vormgegeven. De teksten op iedere pagina zijn kort maar krachtig. Ook zijn er af en toe leuke kleine tekeningetjes te vinden, die het verhaal goed ondersteunen. Ben Springer bouwt vooral voort op zijn eigen ervaringen. Dit wisselt hij af met af en toe een mooie quote van allerlei beroemdheden.

Dit boek gaat je leven veranderen is een inspirerend en positief boek. Het is zeker een aanrader voor iedereen die bezig is met zingeving, persoonlijke ontwikkeling of als je op zoek bent naar iets.. wat dat dan ook is. Het focust zich met name op de keuze van je beroep, je ambities en je dromen. Oftewel, wat wil jij doen met je resterende levenstijd? Gebruik je je weekend alleen maar om bij te komen van de werkweek, om op maandag weer opnieuw te beginnen? Dan is dit boek helemaal voor jou!

Recensie: Dit boek gaat je leven veranderen – Ben Springer

Dit boek gaat je leven veranderen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zou je je leven eerder "efficiënt' dan "gelukkig' noemen? Ben je nooit nog bezig met wat jou als kind passioneerde? Dient je weekend alleen maar om te recupereren van de werkweek?
  Ben Springer toont op een no-nonsensemanier aan hoe je routine een obstakel is tussen jou en je dromen. Breek met die negatieve spiraal en schrijf je eigen geniale plan voor een ander en rijker leven!
  BEN SPRINGER ontsnapte tien jaar geleden aan de ratrace en werd een van de eerste digitale nomaden van Europa. Sindsdien reist hij de wereld rond. Hij bracht jaren door in Californië, Spanje en Zuid-Frankrijk, en woont nu in Toscane, waar hij schrijft, leert, liefheeft en leeft.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen