• onze waardering

Recensie: Little Liars Club – de meest vieze wedstrijd ter wereld RECENSIE

Recensie: Little Liars Club – de meest vieze wedstrijd ter wereld – Jonas Boets

Little liars club: de meest vieze wedstrijd ter wereld van Jonas Boets is een geweldig boek over een speciale club voor kinderen die weleens een leugentje vertellen. Je kunt hier naartoe als je vast zit in je leugens en hulp nodig hebt. Ook Gloria hoort bij deze club. Ze gaat meedoen aan een wedstrijd waarbij je een paard kunt winnen, terwijl ze paarden niet eens leuk vindt en ze niet mee mag doen van haar moeders. Toch doet ze mee en komt ze zelfs tot in de finale! Maar dan komt Gloria erachter dat het paard toch niet helemaal is wat ze had verwacht… Lukt het de Little liars club om haar te redden?

Little liars club: de meest vieze wedstrijd ter wereld begint met het voorstellen van de kinderen die lid zijn van de club en daarna met de bazen van de club en de liegleraars. Dit is erg prettig omdat je op deze manier direct weet hoe de personages eruit zien en je automatisch meer gaat meeleven met de karakters. Daarnaast is het erg mooi om te lezen hoe de realiteit van gezinnen in dit boek is verwerkt. Zo is er niet gekozen voor alleen maar standaard gezinnen, maar heeft Olivia twee moeders en woont Joon alleen met zijn vader. Hierdoor leren kinderen dat deze gezinnen ook bestaan en dat dit normaal is. 

Het boek begint daarna met een spannend kort hoofdstuk over een deel van de wedstrijd. Vervolgens maakt het verhaal een sprong in de tijd zodat je kunt lezen hoe het komt dat Olivia aan deze wedstrijd meedoet. Dit zorgt ervoor dat het boek een soort cliffhanger wordt en je wilt blijven lezen om te zien hoe de wedstrijd afloopt. 

Little liars club: de meest vieze wedstrijd ter wereld laat kinderen op een heel grappige en originele manier zien dat liegen niet handig is. Dit heeft Jonas Boets gedaan door het verhaal van een meisje te verwerken in een geweldig en grappig verhaal. Extra leuk aan dit boek is dat Olivia soms dingen denkt en dat dit is geschreven in een tekstvakje. Zo zie je precies dat dit een gedachte is en deze gedachten zorgen vaak voor grappige situaties. Op de achterkant van het boek staat dat dit geschikt is voor kinderen vanaf 10 jaar, dit vind ik kloppend. 

Concluderend heeft Jonas Boets met Little liars club: de meest vieze wedstrijd ter wereld een grappig verhaal geschreven over kinderen die leugens vertellen en dat dit niet altijd handig is. 

Recensie: Little Liars Club – de meest vieze wedstrijd ter wereld – Jonas Boets

Little liars club De meest vieze wedstrijd ter wereld

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gloria houdt niet van paarden. Niets mis mee, niet alle meisjes hoeven van paarden te houden. Maar wanneer er een wedstrijd is om een paard te winnen, doet ze toch mee. Niet voor zichzelf, maar om dat vervelende meisje uit haar klas een hak te zetten.
  Niet echt sympathiek? Klopt.
  Pas wanneer Gloria plots een drol op haar bord krijgt, beseft ze dat ze beter niet had gelogen…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie Top 6: februari 2023

 • Fictie top 6: februari 2023

 • It ends with us - Colleen Hoover

 • Word volwassen, Eve Brown - Talia Hibbert

 • Jerks at Work - Tessa West

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen