• onze waardering

Recensie: Cakes RECENSIE

Recensie: Cakes – Rutger van den Broek

In Cakes, onderdeel van de Masterclass-reeks, neemt Rutger van den Broek – de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt – de lezer mee in de wereld van, hoe kan het ook anders, cakes. In het boek deelt hij zijn favoriete recepten: van tijdloze klassiekers als bitterboekjescake tot fruitige recepten als olijfoliecake met mandarijn. Met 40 recepten is er voor iedereen een geschikte cake!

Het boek begint met een kort voorwoord over zijn liefde voor cakes. Daarna legt hij de basis uit tot het maken van de perfecte cake. In korte stukjes tekst legt hij uit wat er met de verschillende technieken of (basis)ingrediënten wordt bedoeld en gaat hij onder andere in op het voorbereiden van bakvormen, smaakmakers, het resultaat van het bakproces en het decoreren van de cakes. Hierdoor kun je goed voorbereid aan de slag en houdt niets je tegen om een overheerlijke cake te maken.

De hoofdstukken in Cakes die volgen zijn onderverdeeld in ‘tijdloos en traditioneel’, ‘fris en fruitig’ en ‘warm en winter’. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en vereisen geen ‘vreemde’ ingrediënten waarnaar je uren op zoek moet. Ieder recept is voorzien van een korte inleiding waarin Rutger van den Broek zijn kijk op het recept of zijn ervaring hiermee deelt. De schrijfwijze leest prettig en vlot weg en het plezier dat Rutger van den Broek in het bakken heeft spat van de bladzijdes af! De foto’s van de cakes zien er stuk voor stuk uit om je vingers bij af te likken en zorgen ervoor dat je alle cakes uit het boek uit wil proberen!

De twee recepten die ik uit Cakes heb gemaakt zijn: carrot cake en yoghurt-stracciatellacake met sinaasappel

Carrot cake

De carrot cake is een van de tijdloze cakes die bij veel mensen in de smaak valt. De cake zelf is eenvoudig te maken. Het vergt alleen wat tijd om bijvoorbeeld de wortels te raspen en alles klaar te zetten om te mixen. Wanneer alles door elkaar is gemengd bak je de cake gaar in 35-45 minuten. Tot slot bestrijk je de afgekoelde cake met roomkaasglazuur en maak je de finishing touch met gehakte pecannoten. Het blijft een gek idee om wortels in een cake te doen, maar het resultaat mag er absoluut zijn! Het vleugje sinaasappel geeft het geheel een frisse smaak.

Yoghurt-stracciatellacake met sinaasappel

Deze frisse cake klinkt lastiger dan hij is. De meeste ingrediënten zullen in veel huishoudens al aanwezig zijn en verder is het een kwestie van alle ingrediënten door elkaar kloppen. De Griekse yoghurt houdt de cake heerlijk smeuïg en de sinaasappel zorgt voor de frisse noot. Gezond is hij niet, maar genieten doe je zeker!

Cakes is een heerlijk bakboek waar je uren plezier van gaat hebben. Van basiscake tot walnootcake met espresso: iedereen vindt hierin een cake naar zijn/haar smaak. Met een persoonlijke aanmoediging van Rutger zelf, zet je in een handomdraai een verrukkelijke traktatie op tafel.

Recensie: Cakes – Rutger van den Broek

Masterclass - Cakes

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Masterclass Cakes laat Rutger van den Broek aan de hand van 40 recepten zien dat je met cake oneindig kunt variëren. Met het winnen van de eerste editie van 'Heel Holland bakt', diverse bestsellers - waaronder Bakbijbel en Koekjesbijbel - en zijn veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl mag hij zichzelf gerust master van het bakken noemen. Dit keer geeft Rutger zijn meest favoriete cakerecepten prijs: van tijdloze klassiekers als bitterkoekjescake en marmercake tot fruitige recepten als frisse citroencake en olijfoliecake met mandarijn. Probeer ook zeker eens de gembercake met honing of de stroopwafeltulband. Masterclass Cakes biedt voor ieder wat wils!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen