• onze waardering

Recensie: Groente op de BBQ RECENSIE

Recensie: Groente op de BBQ – Julius Jaspers

Groente op de BBQ, de titel van het boek spreekt voor zich en lijkt mij vrij duidelijk. Een boek vol groentegerechten die je op de barbecue kunt bereiden. Naast vlees en vis zijn groenten namelijk ook uitermate geschikt om te grillen op de barbecue. Chef-kok Julius Jaspers bundelt in zijn boek recepten met zesendertig verschillende groenten in de hoofdrol, voor ieder wat wils. De recepten zijn onderverdeeld in veganistisch, vegetarisch maar ook met de toevoeging van vlees of vis. Na een handleiding met tips en trucs volgt een toelichting op de ingrediënten. Daarna kun je zelf aan de slag met bijvoorbeeld: asperges, haricots verts, tomaat, zoete aardappel of een van de vele anderen groenten. Tot slot staan er nog een aantal basisrecepten in voor verschillende sausjes en dips die passen bij de door jouw gegrilde groenten zoals tonijnmayonaise of tomatensalsa met kappertjes.

Groente op de BBQ is een klein, compact boekje en oogt duidelijk en overzichtelijk door het vele witgebruik. De indeling is logisch, alfabetisch en per groente. De recepten bestaan uit een bereidingstijd, onderverdeeld in voorbereidingstijd, en griltijd- en temperatuur. Ieder recept is geschikt voor zes personen en voorzien van een stapsgewijze bereidingswijze. De bereidingswijze vind ik vrij summier en niet altijd even duidelijk en concreet. De meeste recepten bestaan uit een beperkt aantal, toegankelijk en goed te verkrijgen ingrediënten. Wat ik bij veel gerechten daarentegen mis, is een foto. Dat vind ik jammer, want je wilt je toch graag een voorstelling maken hoe iets er uit gaat zien. Wat ik leuk vind aan het boek is dat er naast de alom bekende groenten ook aandacht wordt besteed aan minder bekende groenten zoals bijvoorbeeld: artisjok en meiknol.

Ik koos ervoor om de spicy bosui, en de champignons met sjalot en spek uit Groente op de BBQ te maken. Beide recepten waren bijzonder eenvoudig te maken en vergde weinig voorbereiding. De gerechten waren beide goed op smaak en erg lekker. Hoewel ik me keurig hield aan de bereidingstijd- en temperatuur vond ik de groente erg gaar en donker, maar dat heeft wellicht ook te maken met persoonlijke voorkeur.

Het is wederom heerlijk weer, het barbecueseizoen is begonnen. Waar wacht je op? Het is tijd om de barbecue aan te steken en je tanden te zetten in een maiskolf met bacon en ahornsiroop, caponata met ansjovis of portobello ’s caprese. Geniet van de veelzijdige en lekkere gerechten van Groente op de BBQ door Julius Jaspers. 

Recensie: Groente op de BBQ – Julius Jaspers

Masterclass - Groente op de BBQ

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Masterclass Groente op de BBQ laat Julius Jaspers met meer dan 35 groentesoorten zien dat je oneindig veel mogelijkheden hebt tijdens het barbecueën, ook als je geen vlees of vis wilt eten. Met zijn eindeloze ervaring op culinair gebied, waaronder diverse BBQ-boeken, mag hij zichzelf gerust master van de barbecue noemen. Dit keer geeft Julius zijn groene klassiekers prijs, denk aan: maiskolf met boter en gegrilde aubergine, bimi met chorizo en venkel in zoutdeeg. Daarbij geeft Julius de recepten van zijn favoriete condimenten, zoals tomatensalsa en misodressing. Masterclass Groente op de BBQ biedt voor ieder wat wils!

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen