• onze waardering

Recensie: Meiden schieten raak RECENSIE

Recensie: Meiden schieten raak – Vivian den Hollander

In Meiden schieten raak van Vivian den Hollander volg je het verhaal van Kim en de andere kinderen in haar voetbalteam. Omdat het feest is mogen ze kamperen op het voetbalveld. Wanneer de meiden willen gaan voetballen, is Kim haar schoenen kwijt en Doenja haar shirt! Wanneer ze erachter komen dat de jongens hier iets mee te maken hebben besluiten ze wraak te nemen. En dan is er ook nog Linde. Zij is erg stil tijdens het kamperen en heeft last van heimwee. Zou het Kim lukken om haar op te vrolijken?

Meiden schieten raak is een mooi boek, geschreven op Avi niveau E4. Wanneer jongere kinderen geïnteresseerd zijn in voetbal, is dit boek ook zeker geschikt om voor te lezen. 

Dit verhaal heeft een mooie opbouw want je ziet eerst Kim aan komen op het voetbalveld samen met haar vader. Op deze manier weet je bij andere illustraties direct wie Kim is en dit zorgt ervoor dat je extra gaat meeleven met Kim en de andere meiden en jongens van het voetbalteam. De illustraties zijn erg mooi en fullcolour. Daarnaast is Meiden schieten raak gedrukt op dik, glanzend papier. Dit geeft het boek een luxe uitstraling. 

Wat mooi is aan Meiden schieten raak is dat het boek niet oppervlakkig blijft. Zo lees je uitgebreid over de heimwee die Linde ervaart. Dit laat kinderen zien dat het normaal is om emoties te tonen en dat heimwee er soms bij hoort wanneer je gaat logeren. 

Meiden schieten raak is geschreven in de tegenwoordige tijd en dit maakt dat het boek kinderen erg zal aanspreken. Ook zijn de hoofdstukken kort, waardoor het voor kinderen goed behapbaar is om dit boek te lezen, ook wanneer het geen enorme boekenwurmen zijn. 

Dit boek past goed bij de belevingswereld van kinderen. Zo gaan personages bijvoorbeeld in de avond stiekem snoep eten en voetballen. Veel kinderen zullen dit ook graag willen doen wanneer zij ergens logeren en daardoor staan de personages in dit boek dicht bij de werkelijkheid van kinderen. 

Concluderend heeft Vivian den Hollander met Meiden schieten raak een mooi boek geschreven voor alle stoere meiden en jongens die van voetbal houden. 

Recensie: Meiden schieten raak – Vivian den Hollander

Voetbalsterren 3 - Meiden schieten raak

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zelf leren lezen over je favoriete sport!

  Het zijn familiedagen bij de club waar Kim voetbalt. De meiden hebben het super naar hun zin: ze eten pannenkoeken en maken een kampvuur. En helemaal leuk is dat ze allemaal blijven kamperen op het veld, ook de jongens van de club. Dat wordt een tof partijtje voetballen in het donker.

   

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen