• onze waardering

Recensie: Wedding planner RECENSIE

Recensie: Wedding planner

Het plannen van een bruiloft is een behoorlijke klus. Het vergt veel tijd, soms stress, en vooral een oneindige to do list. Kosmos Uitgevers komt nu met deze nieuwe wedding planner, de perfecte voorbereiding voor iedere bruiloft. Het is een guide met alles voor het plannen van de grote dag, met volop ruimte voor je eigen krabbels.

Deze wedding planner bestaat uit 14 hoofdstukken en is zo ontworpen dat je alles bij elkaar hebt in een boek. Het boek is dan ook vooral een organizer, maar geeft je ook adviezen, tips en ideeën.

De 14 hoofstukken zijn: planning, inspiratie, budget, ceremonie, kleding, beauty, bloemen, receptie, gasten, drukwerk, cadeaus, fotografie, vervoer en tot slot… de huwelijksreis. De wedding planner is erg overzichtelijk en de tabbladen helpen je om snel te vinden wat je zoekt.

Wat kun je nu in ieder hoofdstuk vinden? Ieder hoofdstuk start met een checklist, waar je zelf lekker kan gaan afvinken. Daarna volgt een lijst met vragen die je zou moeten stellen, of waar je op zijn minst over na moet denken. Dit zijn soms voor de hand liggende vragen, bijvoorbeeld: welke data en tijden zijn beschikbaar bij deze locatie? Daarnaast staan er ook vragen bij waar je zelf misschien niet gelijk aan denkt, zoals: wat is het beleid rondom confetti, rijst en bloemblaadjes? Kortom, het is echt een compleet overzicht. Vervolgens is er ruimte voor eigen aantekeningen en kan je in de planner alle informatie kwijt over alles wat je reserveert, regelt, inkoopt of boekt. Deze wedding planner kan je dan ook zo overhandigen aan je ceremoniemeesters, zodat zij alle contactgegevens en gemaakte afspraken met alle betrokkenen zo terug kunnen lezen. Ook is hij erg actueel, zo is er bijvoorbeeld ook een vragenlijst voor wanneer je een videograaf wil inhuren.

Het boek heeft een vrij rustige vormgeving. Dit is fijn, want het is een werkboek en met je eigen gekrabbel wordt het al gauw drukker en voller. Alhoewel de buitenkant toch wel erg vrouwelijk oogt, is de binnenkant vrij neutraal qua gender.

Mooi aan dit boek is dat het zo alomvattend is, dat je ook echt gaat nadenken over dingen die je anders misschien niet had bedacht. Het werkt daarin erg inspirerend. Ook geeft het rust, want het is vrijwel onmogelijk om iets te vergeten als je deze wedding planner gebruikt.

Dit boek is dan ook een echte aanrader voor iedereen die aan de slag gaat met het organiseren van iemands, of je eigen, grote dag. Het is een leuke cadeautip om te geven aan iemand die zich verlooft. Deze wedding planner van Kosmos Uitgevers is absoluut de meest volledige wedding planner die ik tot nu toe heb gezien.

Recensie: Wedding planner

Wedding Planner

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Nederlandstalige editie van The Wedding Planner is onmisbaar voor iedereen die een bruiloft organiseert. Deze stijlvolle en gestructureerde planner vol checklists en ruimte voor inspiratie, zorgt ervoor dat alles op de dag zelf soepel verloopt. De begroting, de ceremonie, de kleding, het feest, de gasten, fotografie, de huwelijksreis – het komt allemaal aan bod. Compleet, maar flexibel genoeg om aan te passen aan ieders persoonlijke behoeften.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen