• onze waardering

Recensie: De magische apotheek RECENSIE

Recensie: De magische apotheek – Anna Ruhe

De oude griezelvilla waar Lucie met haar familie is gaan wonen ruikt naar wel duizend verschillende geuren! Maar de geuren hebben geen oorsprong en de sleutel onder de vloerplank lijkt op geen enkel slot te passen. Samen met haar nieuwe buurjongetje Mats en haar kleine broertje Benno gaat Lucie op onderzoek uit in de oude villa. Eenmaal de geheime kamer gevonden te hebben, weet de kinderen niet wat ze zien. De kamer is een oude apotheek! Op de planken in de kamer staan duizenden flesjes, waarin allerlei brouwsels glinsteren! Al snel komen de jonge onderzoekers erachter dat achter het glas niet alleen heerlijke geuren schuilen, maar ook onbekende gevaren. En één flesje is in het bijzonder gevaarlijk… 

Het eerste wat je opvalt aan De magische apotheek is de prachtige cover! Deze had mij al meteen betovert. De kleuren passen perfect bij het boek en laten je achter met een magisch gevoel, dit zorgt ervoor dat je meteen het boek wilt lezen en erachter wilt komen waar het precies over gaat. Buiten de cover zijn er ook illustraties ín het boek te vinden. Elk hoofdstuk wordt versierd met wat kleine tekeningen, maar ook zitten er een paar illustraties in van een hele bladzijde. Deze zijn prachtig ontworpen en passen ontzettend goed bij het verhaal. Het is de perfecte toevoeging aan dit al magische verhaal. 

Een ander ontzettend leuk aspect van De magische apotheek zijn de briefjes en notities die je door het boek heen ziet. Dit is een erg leuk visueel effect en laat ons erg meeleven met Lucie, Mats en Benno. Een minpuntje van die notities was het lettertype. De briefjes waren geprint in een sierlijk net echt lijkend handschrift, maar dit was soms moeilijk te lezen. Vooral voor jonge kinderen die dit boekje zelf gaan lezen, kan dit een probleempje worden. 

Ruhe heeft met Lucie, Benno en Mats een ontzettend leuk drietal neergezet. Ze zijn spontaan, stoer en zeker herkenbaar voor jonge kinderen. De kinderen gingen op een vindingrijke en verrassende manier om met de problemen die ze tegenkwamen. Jonge kinderen kunnen zeker tegen dit drietal opkijken. Ook was het erg leuk dat in het trio een leeftijdsverschil zat, omdat het jongere broertje van Lucie ook meekwam. Dit geeft een leuke dynamiek. Het was erg leuk om te lezen hoe de jonge onderzoekers de raadsels probeerden te ontcijferen, terwijl ik soms allang opgegeven zou hebben. 

Het enige echte minpunt van De magische apotheek is dat het soms net wat te makkelijk was. De problemen die het trio tegenkwamen waren allemaal erg snel opgelost zonder dat het al teveel moeite koste. Ze hoefden niet ver te zoeken of heel lang na te denken over de oplossing, want de antwoorden waren altijd erg dichtbij. Als lezer had ik graag eens willen zien dat ze wat meer moeite moesten doen voor een antwoord of er iets langer over na moesten denken, zodat het meer spanning zou brengen in het verhaal.

Concluderend heeft Ruhe een prachtig boek neergezet. De illustraties zijn betoverend en magisch en hebben een duidelijke toevoeging aan het verhaal. Andere visuele aspecten waren ook heel leuk om te zien in dit kinderboek. Het boek was luchtig en ging duidelijk over een interessant avontuur, wat erg leuk verzonnen was en goed uitgevoerd. Ruhe zorgt ervoor dat de kinderen nu met de neuzen in de boeken gaan zitten! De magische apotheek ruikt naar meer!

Recensie: De magische apotheek – Anna Ruhe

De magische apotheek 1

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een magisch verhaal voor de fans van Harry Potter en Nevermoor!

    Het ruikt vreemd in de oude villa, naar… naar wel duizend dingen tegelijk! Dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Maar die geuren lijken nergens vandaan te komen en de sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er soms een verborgen kamer in de villa?
    Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer in de villa vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: de muren hangen van de vloer tot aan het plafond vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren! Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…

    Eerste deel in een spannende serie van drie boeken

    Om zelf te lezen vanaf 9 jaar, maar ook fantastisch om voor te lezen

    Een magische setting, een avontuurlijk verhaal en een stoere heldin

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen