• onze waardering

Recensie: Je gezondheid in eigen handen RECENSIE

Recensie: Je gezondheid in eigen handen – Miek Maes

Tien jaar geleden kreeg de Belgische Miek Maes zelf de diagnose van een auto-immuumziekte - Hashimoto. Ze zette alles op alles om als jonge moeder te genezen. Inmiddels runt ze een gezondheidscentrum en ontvangt ze mensen met allergieën, migraine, maag-, darm- en huidklachten, overgewicht, emotionele schommelingen en allerlei andere chronische aandoeningen en auto-immuunziekten. Haar adviezen vind je terug in Je gezondheid in eigen handen. Door bepaalde voedingsadviezen en 10 keukenroutines te volgen, kun je zelf aan de slag met goed eten voor je eigen lichaam.

Je gezondheid in eigen handen staat vol met praktische tips hoe je je eetpatroon kunt veranderen voor een betere stoelgang en hoe je minder last krijgt van buikpijnen. Het fijne aan Je gezondheid in eigen handen is dat Miek Maes ontzettend concreet is in wat je moet en kunt doen.

Het begint met twee ‘woorden vooraf’ waarin gelijk duidelijk wordt waar Miek Maes zelf mee heeft geworsteld en dat Je gezondheid in eigen handen is onderbouwd met kennis van personen die hiervoor geleerd hebben. Dit maakt het persoonlijk en toont direct aan dat ook alles in het boek is gebaseerd op bestaande kennis.

Er staan ontzettend veel tips in Je gezondheid in eigen handen. De hoofdstukken ‘hoe gebruik je dit boek’ en ‘voor wie is dit boek?’ zijn goed om van te voren eens door te lezen. Is het een boek die je moet aanschaffen en jou kan helpen? Zo helpt het boek zelfs bij ADHD en burn-outklachten, maar daarnaast noemt Miek Maes nog ongeveer 70 andere ziektebeelden.

Om te genezen volg je routines: de eerste routine is het vermijden van zes ingrediënten, namelijk: Ei, dierlijke melkproducten, soja, varkensvlees, gluten en mais. Zulke routines zijn makkelijk te volgen en er wordt uitgelegd waarom ze juist deze voedingsmiddelen moeten mijden. Heel fijn en duidelijk.

Klein puntje van kritiek is dat het wat kleur mist, de teksten volgen elkaar op, maar af en toe een afbeelding van bijvoorbeeld een recept of een afbeelding ter verduidelijking van de stof had dit wat meer beeldend gemaakt.

Ik maakte twee recepten uit Je gezondheid in eigen handen. Allebei de recepten die ik maakte zijn lichtverteerbaar. Het eerste is een smoothie/sapje met appel en aardbei. Eigenlijk heb je hiervoor een sapcentrifuge nodig, maar ook met een blender wordt dit een lekkere smoothie die heel simpel is, maar smakelijk.

Het tweede recept is een soep van zoete aardappel en tomaat. In deze soep gaan maar liefst 4 tenen knoflook, maar toch was dit niet storend – misschien alleen voor de mensen om me heen, later die avond. De soep smaakte goed, niet heel bijzonder maar wel lekker. Ik heb zelf de overgebleven soep ingevroren en heb nog een aantal dagen van de soep kunnen genieten.

Je gezondheid in eigen handen is een goed boek dat heerlijk concreet is. Dat is sowieso het grootste pluspunt van het hele boek. Het is duidelijk wat je moet doen voor een beter eetpatroon en ik denk dat veel mensen hier profijt van kunnen hebben.

Recensie: Je gezondheid in eigen handen – Miek Maes

Je gezondheid in eigen handen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Veel mensen zijn ziek zonder te weten waarom. In haar gezondheidspraktijk ziet Miek Maes dagelijks patiënten met allergieën, migraine, maag-, darm- en huidklachten, overgewicht, emotionele schommelingen en allerlei andere chronische aandoeningen en auto-immuunziekten. Vaak probeerden ze al tal van behandelingen uit, zonder resultaat. "Gezondheid begint op je bord', stelt Miek Maes. In Je gezondheid in eigen handen toont ze met vele voorbeelden aan hoe onze voeding en onze gezondheid samenhangen. Door bepaalde voedingsmiddelen te mijden en 10 keukenroutines te volgen, kun je zelf stappen in de goede richting zetten. Dit boek bevat een schat aan recepten, tips en verrassende inzichten die kunnen helpen om gezond te worden en te blijven!
    MIEK MAES kreeg zelf tien jaar geleden te horen dat ze een auto-immuunziekte had. Als jonge moeder zette ze alles op alles om te genezen en verdiepte ze zich in de voedingsgeneeskunde. Vandaag runt zij een drukbezocht gezondheidscentrum in Diepenbeek, waar zij zeer goede resultaten boekt met haar methode.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen