• onze waardering

Recensie: Wat een tijd om alleen te zijn! RECENSIE

Recensie: Wat een tijd om alleen te zijn! – Chidera Eggerue

Chidera Eggerue, ook wel The Slumflower genoemd, laat je in dit boek zien waarom jij genoeg bent. Het boek heet Wat een tijd om alleen te zijn! The Slumflower neemt je in drie hoofdstukken mee op een reis om je te laten zien hoe je je eigen lot kan bepalen en meer leiding kan nemen over je leven. Ben je klaar om jezelf te ontmoeten?

Wat een tijd om alleen te zijn! is een vrij bijzonder boek. Het is een soort zelfhulpboek over (zelf)vertrouwen en eigenliefde. Ook is het wel een girlpower boek, al wordt nergens gezegd dat het boek niet voor mannen is. The Slumflower presenteert zichzelf als levensgoeroe, vertrouwelinge en beste vriendin van de lezer. Dit is ook duidelijk te zien in het boek. De schrijfstijl is zo luchtig en geschreven in spreektaal, dat het tijdens het lezen lijkt alsof je een soort enorme powerspeech van Oprah aan het kijken bent. Soms heeft het meer weg van een gesprek tussen twee vrouwen op een terras in de zomer. The Slumflower is dan ook een erg hip boek, compleet met de eigen hashtag #WATTBA. Het boek past dan ook echt in deze tijd, want de teksten zijn kort en krachtig. Chidera richt zich dan ook zeer direct op de lezer.

Het eerste wat op valt aan het boek is de vormgeving. Het is strak, met veel patronen en vormen. De kleuren, met name oranje en roze, zijn vrolijk en worden afgewisseld met wat zwart en wit hier en daar. Er is volop artwork te vinden, die de teksten ondersteunen. Ook zijn er quotes, die Chidera van haar Nigeriaanse moeder heeft geleerd. Het is een fantastisch boek om te zien en om doorheen te bladeren.

Echter, wanneer je verder kijkt naar de inhoud is het wat vaag en zweverig soms. Eigenlijk is het boek een grote peptalk. Voor veel mensen zal Wat een tijd om alleen te zijn! erg inspirerend zijn om je leven om te gooien en beter voor jezelf te gaan zorgen. Een minpunt is de negativiteit in het boek. The Slumflower lijkt vaak uit te gaan van het negatieve in andere mensen en dingen. Ze ziet alles vrij zwart-wit en er is weinig ruimte voor nuance. Dit is een perspectief wat bij je moet passen.

Het boek kent drie hoofdstukken, namelijk: JIJ, ZIJ en tot slot.. WIJ. Gecombineerd leren deze hoofdstukken je om je eigenwaarde te evalueren, jezelf staande te houden, over hoe anderen je kunnen kwetsen en raken, hoe je jezelf daartegen kan beschermen, hoe je kunt groeien en gezonde relaties kan onderhouden.

Al met al is Wat een tijd om alleen te zijn! een vernieuwend, empowering boek voor iedereen die wil leren om meer van zichzelf te houden. Het is een tof boek om te zien en doorheen te bladeren. De inhoud moet echt bij je passen en lijkt qua doelgroep het beste bij de nieuwe, jonge generatie te passen.

Recensie: Wat een tijd om alleen te zijn! – Chidera Eggerue

Wat een tijd om alleen te zijn!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Wat een tijd om alleen te zijn! is The Slumflower je levensgoeroe, vertrouwelinge en beste vriendin. Ze laat je zien dat alleen zijn niet slechts gewoon oké is: het is zo ongeveer het allerbeste wat je verdorie ooit is overkomen. Zoals ze zegt: 'je bent bad as hell en gemaakt met een bedoeling.' Het is tijd dat je je dat beseft.

  De stapels verhelderende spreekwoorden uit het Igbo van haar Nigeriaanse moeder en Chidera's eigen kleurrijke artwork maken van Wat een tijd om alleen te zijn! dé gids die je helpt je eigen weg in de moderne wereld te vinden. Beslis wat je waard bent, neem tijd om te helen en geef jezelf kracht in deze rommelige wereld. Vermijd andermans demonen en realiseer je dat iedereen zichzelf beschermt tegen iets - hoe agressief hun methode ook mag zijn. Onderhoud en ontwikkel gezonde relaties en vermijd giftigheid in je vriendschappen.

  Domineer jouw verhaal. Vertel het in je eigen woorden.
  Lees dit boek.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen