• onze waardering

Recensie: Een duister pad RECENSIE

Recensie: Een duister pad – Corine Hartman

Een duister pad is een geweldige thriller van Corine Hartman. Je volgt het verhaal van Faye. Zij zit al sinds haar jeugd in de psychiatrische instelling van haar vader. Ze is dus zowel dochter als patiënte. Op een dag komt er een nieuwe patiënte, Emilie. Faye ontwikkelt al snel een vriendschap met Emilie maar dan verdwijnt Emilie spoorloos. Faye zet alles op alles om haar te vinden en samen met rechercheur Simon gaan ze ver, heel ver om Emilie te vinden. Ondertussen speelt er ook een rechtszaak tegen Pharmaco omdat het gebruik van antidepressiva allerlei andere klachten voortbrengt. Deze twee verhalen komen samen en monden uit in een vreselijk spannend verhaal. 

Een duister pad begint met de zelfmoord van Steven, de man van Emilie, in het verleden. Hierdoor word je als lezer direct al gepakt door het verhaal. Zeker omdat je als lezer al iets ontdekt in deze eerste passages waarvan de rechercheurs niets weten. Dit maakt dat je bijna wilt gaan helpen om het mysterie op te lossen. Na de passage van Steven maakt Een duister pad een sprong in de tijd en is het geschreven in tegenwoordige tijd. Hierdoor ga je extra meeleven met het verhaal en lijkt het voor je ogen af te spelen. 

Al snel lees je veel over alle inwoners van de psychiatrische instelling, vanuit het perspectief van Faye. Hierdoor ga je automatisch meeleven met alle patiënten en lijkt het bijna alsof je hen kent. De hoofdstukken wisselen af van perspectief, soms lees je iets vanuit het perspectief van Faye en in een ander hoofdstuk vanuit het perspectief van een ander personage. Je moet soms een aantal zinnen lezen voordat je weet over wie het gaat. Dit maakte voor mij het verhaal extra boeiend en intrigerend omdat ik wilde weten over wie het op dat moment ging. 

In Een duister pad is Emilie al snel vermist, waardoor het verhaal al heel snel spannend wordt. Corine Hartman weet deze spanning vast te houden door veel onverwachte wendingen in het boek te verwerken. Steeds wanneer ik dacht te weten hoe het zou aflopen, werd ik weer verrast. Dit maakt het boek enorm spannend en intrigerend. 

Concluderend heeft Corine Hartman met Een duister pad een prachtige thriller geschreven vol onverwachte wendingen. De personages zijn zo goed beschreven dat je ze bijna echt denkt te kennen. 

Recensie: Een duister pad – Corine Hartman

Een duister pad

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Waar ligt de grens tussen waan en werkelijkheid?

    Faye van Laar woont al sinds haar vroege jeugd in psychiatrische inrichting Groot Loenen op de Veluwe. Haar vader is er directeur, maar ze is ook patiënt, en samen met een vijftal medepatiënten vormt ze een ongebruikelijke familie.

    Nieuw in de familie is Emilie, die aan achtervolgingswaanzin lijdt sinds haar vriend Steven werd vermoord. De daders hebben het nu op haar gemunt, beweert ze. Faye wil haar geloven, ze weet hoe het is met onzekerheden te leven, en probeert te helpen door zelf op onderzoek uit te gaan.

    Ze ontmoet rechercheur Simon te Bresser die de zaak evenmin kan laten rusten, ondanks de conclusie dat Steven zelfmoord pleegde onder invloed van antidepressiva. Als Emilie ineens spoorloos verdwijnt, bundelen Faye en Simon hun krachten en ontstaat een
    onwaarschijnlijk speurdersduo.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen