• onze waardering

Recensie: Break a Leg RECENSIE

Recensie: Break a Leg - Chinouk Thijssen

Break a Leg is het spannende vervolg op de YA-thriller Truth or Dance van Chinouk Thijssen. Het verhaal van India, Nikki, Lisa & Zoë gaat verder. Inmiddels zit Nikki niet meer op het conservatorium in Den Haag, daar heeft Truth or Dance wel voor gezorgd. De vriendinnen dachten dat alles na de zomer wel voorbij gevlogen zou zijn, maar niks is minder waar. Truth or Dance is vastbesloten om de levens van de vriendinnen te verpesten en niks staat ‘hem’ daarbij in de weg. Langzaam worden India, Nikki, Lisa & Zoë uitgeschakeld en er is niks dat ze ertegen kunnen doen. Iedereen loopt gevaar, niemand is veilig!

Ook Break a Leg begint met een zenuwslopend proloog. Het gaat verder op de proloog van Truth or Dance en de lezer wordt hierdoor meteen weer met de neus op de feiten gedrukt. Het maakt je nog nieuwsgieriger dan dat je al bent naar Break a Leg en je kan niet wachten om erachter te komen wat Truth or Dance allemaal in petto heeft voor de vier vriendinnen. Dit kan nooit veel goeds zijn.

Natuurlijk was Truth or Dance al behoorlijk spannend, maar met Break a Leg gaat Chinouk Thijssen nog net een stapje verder. Er is continu een dreigende spanning aanwezig, omdat je niet weet wanneer (of met wie) er iets gaat gebeuren. En in Break a Leg staat niet alleen de dansopleiding van de vriendinnen op het spel, maar ook hun leven (en die van anderen). Niemand is te vertrouwen en van iedereen die op het toneel verschijnt vraag je, je af wat hun bedoelingen zijn. Dit intrigeert de lezer en houdt de aandacht vast.

“Handen op mijn schouders en om mijn onderarmen voelen als een zachte streling. Ik hoor bijna niets. Alsof ik uit mijn lichaam ben getreden, maar dan zonder de rust die daar volgens verhalen bij hoort.” - p. 164

Net als het eerste deel leest Break a Leg weer erg fijn weg. De schrijfstijl van Chinouk Thijssen is lekker vlot en op het juiste niveau voor een Young Adult boek. Er komen geen moeilijke woorden in voor en alle danstermen worden in het begin van het boek uitgelegd. In combinatie met de spanning zorgt dit ervoor dat je het boek door blijft lezen. Je móét gewoon weten wat er gaat gebeuren. De ene gebeurtenis is nog heftiger dan de andere. En uiteindelijk zal Break a Leg door je hoofd blijven spoken. Ook als het al uit is, want het einde is weer ‘next level’! Is het vervolg er al?!

Chinouk Thijssen weet bijna constant twijfel te creëren tijdens het lezen. Ze geeft kleine puzzelstukjes over wie Truth or Dance is, maar die zijn net niet genoeg om het absoluut zeker te weten. Waarschijnlijk zal een echte thrillerlezer ergens wel een vermoeden hebben wie de uiteindelijke dader is, zeker na het lezen van het laatste hoofdstuk. Maar ergens hoop ik dat Chinouk ons nog heel erg gaat verrassen in het laatste deel van de trilogie, Dance or Die. En dat ik er compleet naast zit.

Break a Leg is dus zeker een waardig vervolg op Truth or Dance. Chinouk Thijssen maakt de verwachtingen van de lezer waar en zorgt ervoor dat je nieuwsgierig bent naar het laatste deel van de trilogie, Dance or Die. Dan zullen we er eindelijk achter gaan komen wie Truth or Dance is en ik hoop dat dit verrassend zal zijn!

Recensie: Break a Leg - Chinouk Thijssen

Truth or Dance 2 - Break a Leg

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Het spannende en spectaculaire tweede deel van de trilogie "Truth or Dance', waarin niemand te vertrouwen is. Voor young adults.
  DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN? THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT. Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Young adult top 6: juni 2023

 • Fictie top 6: juni 2023

 • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

 • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

 • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen