• onze waardering

Recensie: Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt RECENSIE

Recensie: Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt - Edward van de Vendel

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt is een geweldig boek vol poëzie van Edward van de Vendel. Het zijn gedichten waar je echt wat aan hebt, of toch niet? Je leest wat je moet doen als je niet weet wat je wilt worden, wat je moet doen als je geen lievelingsdier hebt en zelfs wat je moet doen als je verliefd bent! 

Wat extra leuk is aan Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt is dat veel gedichten vol zitten met onverwachte wendingen. Zo lees je in het gedicht over lievelingsdieren allerlei dieren die je volgende lievelingsdier zouden kunnen worden. En als je er dan eindelijk één hebt gevonden dan ben jij: Een lievelingskind! Hiermee is de toon gezet voor deze poëziebundel en zul je af en toe moeten gieren van het lachen. Ook bevat dit boek een gevoelige toon, zoals wanneer je leest wat je moet doen als je opa steeds meer vergeet. Dit zorgt ervoor dat dit boek ook steun kan bieden in moeilijkere tijden. En het boek is niet alleen maar tijdverdrijf, je leert zelfs wat woordjes Noors wanneer je dit boek leest! En ik weet zeker dat na het lezen van deze bundel, elk kind buschauffeur wilt worden! Naast het zelf lezen is Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt ook geschikt om voor te lezen. Doordat het op rijm is geschreven leest het prettig voor en de kinderen zullen ondertussen kunnen genieten van de vele prachtige illustraties die zijn verwerkt in dit boek. Mij spraken alle gedichten aan, juist omdat ze allemaal zo verschillend zijn. Maar mijn persoonlijke favoriet is het gedicht over twee schoenen die zijn achtergebleven op het strand. Kinderen zullen na het horen van dit gedicht zeker even achterom kijken wanneer ze op het strand zijn geweest, om te kijken of ze wel alles hebben meegenomen. Sommige gedichten zijn wat ver gezocht en onrealistisch en dit is wat deze bundel in mijn ogen zo uniek maakt. In feite heb je aan sommige gedichten helemaal niets omdat het waarschijnlijk nooit zal gebeuren, maar deze humor vind ik persoonlijk erg grappig en ik weet zeker dat veel kinderen hiervan zullen genieten. 

Concluderend heeft Edward van de Vendel met Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt een prachtige bundel geschreven met gedichten met uiteenlopende onderwerpen. 

Recensie: Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt - Edward van de Vendel

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt?

    Allereerst:
    sorry zeggen.
    Daarna:
    met jezelf overleggen
    hoe je hem terug gaat laten struikelen.
    Pfah.
    Alsof dikhuiden de enigen zijn
    die hun gewicht mogen gebruikelen!
    [...]

    Wat doe je als je niet weet wat je moet tekenen? Als je geen lievelingsdier hebt? Als je opa zich steeds minder herinnert? Als je je eigen naam niet mooi vindt? Als je verliefd bent op een jongen, of juist op een meisje? Na het lezen van de vaak grappige en soms gevoelige gedichten in deze bundel weet je precies hoe je het aan moet pakken – of juist niet…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen