• onze waardering

Recensie: De andere vrouw RECENSIE

Recensie: De andere vrouw - Daniel Silva

Een geheimzinnige Frans vrouw is bezig met haar memoires. Ze schrijft over de man die ze heeft liefgehad en het kind dat bij haar is weggehaald. Daarmee bewaart ze één van de grootste geheimen van het Kremlin. En dat geheim kan van grote betekenis zijn in deze tijd… Gabriel Allon moet op zoek naar de waarheid over het grootste verraad van de vorige eeuw om de wereld te gaan redden. Zal hem dat lukken voordat het te laat is?

Daniel Silva heeft met de Gabriel Allon-reeks een zeer succesvolle boekenserie geschreven, die wereldwijd gelezen én geprezen worden. De andere vrouw is het nieuwste deel in deze reeks. Kan hij daarmee een nieuwe bestseller aan zijn bibliografie toevoegen?

Het verhaal speelt zich in verschillende steden en landen af, waarin een heleboel personages aan bod komen. Omdat het een en ander zich afspeelt in de spionagewereld komen er ook allerlei schuilnamen voorbij. Dat betekent dat je als lezer erg goed moet opletten wie wie is en wie welke schuilnaam heeft. Het was handig geweest als de auteur een lijstje voor zijn lezers had gemaakt met de namen en de bijbehorende schuilnamen. Dat had ervoor gezorgd dat het verhaal beter te volgen was. Nu zou je dat zelf moeten doen, omdat je soms echt even de draad kwijt bent wie welk personage nu is. Dat is jammer, vooral omdat het verhaal zelf veel spanning en sensatie kent. Het boek leest echter niet lekker door, omdat je regelmatig uit het verhaal wordt gehaald door alle personen die aan bod komen. Ondanks dat blijf je toch wel doorlezen. Ten eerste ben je nieuwsgierig hoe het verhaal zal aflopen en ten tweede weet je - als je al meer Allon-boeken hebt gelezen - dat Silva spannende en verrassende ontknopingen kan schrijven. Dat laat de auteur deze keer ook zien.

Als je al meerdere boeken over Gabriel Allon hebt gelezen, merk je dat hij door de boeken heen groeit als persoon. Ook leer je hem steeds beter kennen. Silva heeft met hem zeker wel een interessant personage gecreëerd. Zijn kennis als kunstrestaurateur en meesterspion komen bij elke zaak goed van pas en helpen hem waar nodig is.

De andere vrouw is jammer genoeg niet het beste deel uit de Gabriel Allon-reeks. Het kent spanning, het bevat verrassingen… maar het zit ook te vol met teveel verschillende soorten informatie. Dat laatste kan ervoor zorgen dat je het boek niet uit wil lezen, zeker als dit je eerste kennismaking met Silva is.

Recensie: De andere vrouw - Daniel Silva

De andere vrouw

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In een geïsoleerd dorpje in Zuid-Spanje schrijft een mysterieuze Franse vrouw haar memoires. Het is het verhaal van de man die ze ooit liefhad in Beiroet en het kind dat bij haar is weggehaald wegens landverraad. De vrouw bewaart een van de grootste geheimen van het Kremlin. Lang geleden heeft de KGB een mol geïnfiltreerd in het hart van het Westen. En die staat nu op het punt de macht te grijpen…
    Slechts één man kan de zaak oplossen: Gabriel Allon, de legendarische kunstrestaurateur en meesterspion. Zijn zoektocht naar de waarheid leidt hem van het grootste verraad van de twintigste eeuw naar de oevers van de Potomac-rivier bij Washington D.C. Kan hij op tijd de wereld redden?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen