• onze waardering

Recensie: Van Terschelling tot Timboektoe RECENSIE

Recensie: Van Terschelling tot Timboektoe – Claartje Schouten en Ilona Annema

Van Terschelling tot Timboektoe is een verzameling reisverhalen van ouders met (jonge) kinderen die met hun kind(eren) het avontuur zijn aangegaan. De verhalen bestaan uit een kort reisverslag met foto’s en natuurlijk praktische tips voor het reizen met kinderen.

Initiatiefnemers en schrijfsters van dit boek Claartje Schouten en Ilona Annema hebben naast hun eigen reisverhalen ook anderen reizende ouders benaderd voor hun verhalen. Hierdoor wordt Van Terschelling tot Timboektoe een gevarieerd geheel. Veel van de reisverslagen zijn al eens online gepubliceerd, omdat de meeste schrijvers een eigen (reis)blog hebben of op een andere manier te volgen zijn tijdens hun reizen. Met dit boek zullen ze een ander publiek bereiken en dus ook meer bekendheid krijgen voor hun online activiteiten. Maar ook is dit een mooie manier om al die verschillende verhalen, invalshoeken en tips te bundelen. Een win-win situatie dus.

De verhalen zijn goed geschreven en prettig leesbaar. Dat maakt Van Terschelling tot Timboektoe een toegankelijk boek waarbij je heerlijk kunt wegdromen naar alle verre oorden die bezocht worden. Wat ook erg gewaardeerd wordt door deze recensent is de eerlijkheid waarmee de verhalen geschreven worden. Want natuurlijk gaat niet alles goed als je op reis gaat, en al helemaal niet als je met kinderen reist. Bijvoorbeeld de kortere aandachtsboog van kinderen, maar ook de aanpassingen die je moet doen in je reisschema aan de ritmes en mogelijkheden van je kroost. Dat dit de pret niet mag drukken wordt wel duidelijk door alle enthousiaste verhalen in dit boek.

De vormgeving van Van Terschelling tot Timboektoe is erg goed gelukt. Al vanaf de cover straalt het vakantiegevoel je tegemoet. Maar ook de prachtige foto’s bij de verhalen en de indeling per categorie reiziger en reismaanden, maken dit boek tot een mooi geheel. De praktische tips die bij elk verhaal staan zijn gemakkelijk terug te vinden in het kader en zijn ook echt origineel (voor deze relatief onervaren reiziger tenminste) en handig.

Alles bij elkaar is Van Terschelling tot Timboektoe een mooi boek geworden dat voor de liefhebber zeker de moeite waard is om aan te schaffen. Doordat de meeste verhalen ook online te vinden zijn is het niet onmisbaar, maar wel leuk om te hebben.

Recensie: Van Terschelling tot Timboektoe – Claartje Schouten en Ilona Annema

Van Terschelling tot Timboektoe

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Een grote reis maken met je gezin, daar heeft een kind toch niets aan?' Reislustige ouders krijgen dat vaak te horen. Onzin, vinden Claartje Schouten en Ilona Annema.
  In Van Terschelling tot Timboektoe bundelden ze hun belevenissen samen met die van negentien andere reislustige gezinnen. Van rijden met de bakfiets door Kopenhagen tot wildkamperen tussen de Big Five in Botswana en van relaxte strandvakanties tot spectaculaire roadtrips en jungletochten.

  Dit boek wil reislustige ouders laten zien hoe tof het reizen met kinderen is én biedt volop inspiratie, praktische tips, handige reisroutes en tot de verbeelding sprekende anekdotes.

  Geen top 10-lijstjes en must sees, maar authentieke ervaringen vanuit de beleving van ouder én kind. Geniet van de tijd met je gezin, waar ter wereld je ook bent!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De leukste Alice in Wonderland verhalen en spin-offs

 • Deze films en series verschijnen in juli op Netflix

 • 8 redenen waarom wij van bibliotheken houden

 • Liefde zonder oordeel - Anne May 

 • Lalalanding - Emily Kocken

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen