• onze waardering

Recensie: De trip RECENSIE

Recensie: De Trip - Nathalie Pagie

Tara Linders en Diego Martinez bevinden zich op Kauai met een gezamenlijk doel: de Trip. Tara’s opdracht is vlogs maken, Diego is er als programmamaker. Wanneer één van de atleten opeens een ongeluk krijgt springt Diego bij als kandidaat. Tara is ook afgeleid door Cassandra, het hoofd van een cult die zich heeft gevestigd op Hawaii oftewel Big Island. Ze lijkt meer te weten over Tara’s verleden en haar nieuwsgierigheid is gewekt. Ondertussen staat de Mauna Loa-vulkaan op springen en wordt dit een angstwekkende race tegen de klok.

De Trip is niet het eerste deel dat Nathalie Pagie schrijft over Tara en Diego. Geen wonder dat de personages dan ook zo levend van de bladzijden af lijken te stappen. Ze zijn volledig uitgedacht en zelfs als je niet alles over ze te weten komt in De Trip weet je dat er meer achter deze mensen schuil gaat en de tijd is niet vriendelijk geweest. Verleden, heden en toekomst botsen op precies de juiste plekken.

Niet alleen de tijd botst met elkaar, ook de spanning wordt flink opgevoerd in De Trip. Pagie blijkt hier een meester in te zijn. Ongeveer halverwege neemt ze je bij de hand en duwt je zo de boot uit. Na van de eerste schrik te zijn bekomen dobber je ver weg van de kust en weet je niet zo goed meer waar je het moet zoeken. Maar geen angst! Alles komt uiteindelijk, hoe dan ook, weer op z’n pootjes terecht. Dat is wel een minpunt. Op geen enkel moment heb je het gevoel dat Tara of Diego echt in gevaar zijn. Dat neemt toch een deel van de spanning weg en dat is jammer.

Waar je wel nieuwsgierig naar bent is Cassandra. Mysterieus maar op een bijzondere manier sympathiek. Je voelt dat er iets in deze vrouw gevangen zit dat er wanhopig graag uit wil. Haar ‘gaven’ lijken echt te zijn, net als haar bereidheid om mensen te willen helpen. Maar toch geeft ze je de kriebels met haar rituelen en haar excentrieke manier van doen. Je leeft met haar mee, maar wel op veilige afstand.

Hou je van spanning en sensatie, maar wel met de zekerheid dat je op een goede afloop kunt rekenen? Kijk niet verder, De Trip is voor jou gemaakt. Heb je liever wat meer stress en kun je tegen een stootje? Dan is het misschien slim om toch verder te kijken. Pagie schrijft voor een spannende zondagavond, waarna je gerust weer in slaap kunt vallen.

Recensie: De Trip - Nathalie Pagie

De trip

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Journalisten Tara Linders en Diego Martinez zijn op Hawaï voor de tv-opnames van het extreme adventure-programma De trip. Tara doet verslag voor dagblad De Dageraad en Diego werkt er als redacteur. Als een van de kandidaten gewond uitvalt, grijpt Diego zijn kans en springt in. Terwijl hij zich aan de levensgevaarlijke challenges waagt, komt Tara op het spoor van een commune, met aan het hoofd de excentrieke Cassandra. De communeleden zijn volledig in de ban van deze vrouw en als zij meer lijkt te weten over Tara's pijnlijke verleden, wordt ook Tara's nieuwsgierigheid gewekt.

    Plots dreigt de Mauna Loa-vulkaan, de grootste ter wereld, eerder tot uitbarsting te komen dan werd voorspeld en moet iedereen het eiland verlaten. Maar juist dan wordt een van de communeleden dood aangetroffen en blijkt Cassandra spoorloos. Wat heeft zij te verbergen? Tara en Diego blijven op het eiland om in een race tegen de klok en met gevaar voor eigen leven de waarheid te achterhalen.
     

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen