• onze waardering

Recensie: De kinderen die het bos in gingen RECENSIE

Recensie: De kinderen die het bos in gingen - Lina Bengtsdotter

Als haar beste vriendin haar nodig heeft en tegelijkertijd oude bekende en journalist Johan Ro schrijft over een oude vermissingszaak besluit Charlie Lager weer terug te keren naar haar geboortedorp Gulspång. Ze hoopt daarmee meteen uit te kunnen vinden wat haar dromen over haar moeder betekenen.

Na het eerste deel in de Charlie Lager reeks waren de verwachtingen hooggespannen voor dit tweede deel. Lina Bengtsdotter heeft deze verwachtingen meer dan waar gemaakt. De kinderen die het bos in gingen is wederom een origineel, superspannend boek geworden met detective Charlie Lager in de hoofdrol. Het verhaal zit goed in elkaar en bevat verschillende verrassende wendingen. Het verhaal speelt zich deels in het heden af en deels in het verleden waarin het verhaal vanuit de vermiste Francesca wordt verteld. Door deze combinatie leer je steeds meer over de vermissingszaak en ben je steeds benieuwder naar de ontknoping hiervan. De schrijfster heeft er door deze opbouw in het verhaal voor gezorgd dat het tot het einde onduidelijk blijft wat er is gebeurd. Wat erg knap is want vaak hebben de meeste lezers al eerder in de gaten wat er gebeurd is.

De schrijfstijl van Lina Bengtsdotter is ook in dit boek weer gemakkelijk leesbaar en trekt je helemaal in het verhaal. Hierdoor leef je al snel mee met alle personages en lukt het al snel niet meer om het boek weg te leggen. De persoonlijke ontwikkeling die Charlie doormaakt wordt op realistische wijze doorgezet in dit boek wat erg aangenaam is. Ook komen er weer een aantal verrassende elementen over Charlies jeugd en familie naar boven wat het verhaal een extra dimensie geeft. De omgeving die omschreven wordt in De kinderen die het bos in gingen spreekt erg tot de verbeelding. Een deel hiervan heb je al leren kennen in De vrouw die terug moest maar in dit verhaal komen er ook een aantal nieuwe plekken bij. Zoals het landhuis Gudhammar waar Francesca woonde. Verder is er weer een nieuwe basis gelegd voor een aantal mooie nieuwe verhaallijnen. Dit verhaal heeft een redelijk open einde wat betreft het persoonlijke leven van Charlie, gelukkig is de zaak wel helemaal opgehelderd zodat je met een afgerond gevoel het boek uitleest. Ook al is dit boek het tweede deel in een serie, het is ook heel goed te lezen als los verhaal. Er wordt genoeg informatie gegeven over het eerste deel om het verhaal te kunnen volgen maar ook weer niet zoveel dat er teveel herhaling in zit.

Met De kinderen die het bos in gingen heeft Lina Bengtsdotter wat mij betreft bewezen geen one-hit-wonder te zijn en ik verheug me dan ook al op alle komende delen in de Charlie Lager-serie.

Recensie: De kinderen die het bos in gingen - Lina Bengtsdotter

De kinderen die het bos in gingen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De tegendraadse detective Charlie Lager moet terug naar haar geboortedorp, het ingeslapen dorp Gullspång. De laatste tijd heeft ze vreemde terugkerende dromen over nachtelijke wandelingen met haar moeder. Steeds weer keert een beeld van een landhuis terug, een landhuis dat een grote rol blijkt te spelen in de cold case waar Charlie op is gezet.
    Dertig jaar geleden verdween een jong meisje, Francesca, uit Gullspång. Het lijkt erop dat ze teveel wist over de dood van een klasgenootje. Omdat Francesca zelf nogal een buitenbeentje was in het kleine dorp, geloofde niemand haar aanvankelijk. Totdat ze plotseling zelf verdween.
    Samen met journalist Johan Ro duikt Charlie Lager in de als verloren beschouwde zaak. Maar dan komen ze iemand op het spoor voor wie het verleden nog altijd leeft, iemand die de waarheid koste wat kost verborgen wil houden…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen