• onze waardering

Recensie: De Griekse Mythen RECENSIE

Recensie: De Griekse Mythen – Jan Bajtlik

Het Oude Griekenland had een rijke cultuur waar vandaag de dag nog veel van te zien is in ons leven. Er werden uitgebreide steden (poleis) opgebouwd en er waren oorlogen die het Oude Griekenland dicht bij de afgrond brachten. De mensen waren ambitieus en nieuwsgierig, waardoor er enorme ontwikkelingen gedaan werden op verschillende gebieden zoals architectuur, natuurwetenschap en poëzie. Doordat zij zelf veel waarde hechtten aan hun cultuur en taal, zijn er vele verhalen overgebleven uit het Oude Griekenland. En deze verhalen zijn te lezen in het boek De Griekse Mythen. Laat je meenemen door de wereld van Odysseus en Ilias, maar ook andere helden en goden uit de Griekse cultuur.

In het begin van het boek wordt uitgelegd hoe De Griekse Mythen het best gebruikt kan worden. Dat was een handige zet van schrijver Jan Bajtlik, want daardoor kan er optimaal genoten worden van de mythen. Het is de bedoeling dat men eerst de weg door het labyrint vindt. Het boek bevat voor een groot gedeelte labyrinten. Deze labyrinten beslaan twee pagina’s en zijn vaak een grote tekening. Daarnaast zijn er vaak kleine tekeningetjes in de labyrinten. De moeilijkheid van de labyrinten verschilt heel erg, maar de meeste zijn zelfs voor volwassenen nog best lastig. Vooral omdat de labyrinten twee hele pagina’s beslaat, duurt het nog redelijk lang voordat men het einde gevonden heeft.

Er staan korte teksten in die iets uitleggen of vertellen. Soms is de labyrint zelf ook een Griekse mythe, dus als het labyrint opgelost wordt en de bijschriften gelezen worden, heeft men de mythe ook gelezen. Bij elk labyrint staat een paginanummer waarop de lezer nog meer informatie kan verkrijgen. Het is een pluspunt dat achterin het boek veel mythes nog extra worden toegelicht, omdat het daardoor in de grote tekeningen niet te druk wordt qua informatie geven.

De illustraties zijn ontzettend mooi. Op de eerste bladzijde staat een illustratie van de aarde met alle goden. De goden beelden hun eigen krachten of eigenschappen uit. Daarnaast is te zien waar ze leven in de wereld van de Oude Grieken. Daarnaast zijn er tekeningen over de Trojaanse oorlog, paleizen en de reis van Odysseus. Lezers kunnen van alles leren over de Oude Grieken, hun leefgewoonten, tradities en leefomgeving worden uitgebreid toegelicht. Het boek is door zijn vele illustraties zeer geschikt voor kinderen, maar ook zeker voor oudere lezers door de interessante informatie. Jan Bajtlik heeft erg zijn best gedaan om de mooie illustraties te combineren met pakkende, soms eigenaardige informatie.

Achterin het boek zijn veel mythische figuren en andere termen uitgelegd. Daarnaast zijn de mythische figuren vergezeld door een tekening. Ook is er ook een uitgebreide stamboom met alle goden en helden van de Oude Grieken. De informatie achterin het boek is een goede toevoeging en het zorgt voor overzicht in al de gegeven informatie. Het enige nadeel aan De Griekse Mythen is de prijs, namelijk 25,99 euro. Dat is aardig prijzig voor een (kinder)boek, ondanks dat het wel hardcover prentenboek is van A4 formaat.

Breng een bezoek aan Sisyphus, de akropolis en het Griekste theater in het boek Griekse Mythen van Jan Bajtlik. Blader door de prachtige prenten, waarbij elk labyrint een puzzel op zichzelf is. Ga op reis door het Oude Griekenland en maak kennis met de goden en helden uit de Oudheid. De Griekse Mythen is een perfect cadeau om jonge lezers enthousiast te maken voor geschiedenis!

Recensie: De Griekse Mythen – Jan Bajtlik

De Griekse mythen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ontmoet Herakles, de Minotaurus, Odysseus, en andere mythische figuren.
  Breng een bezoek aan de Olympische Spelen, het Griekse theater en de Akropolis van Athene.
  Verdwaal in de wereld van de oude Grieken.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen