• onze waardering

Recensie: Het boek van jou en mij RECENSIE

Recensie: Het boek van jou en mij - Fionnuala Kearney

Als Erin en Dom gaan trouwen krijgen ze van Erins vader Het boek van jou en mij waarin ze kunnen schrijven over de onderwerpen die moeilijk zijn om zo met elkaar te bespreken. Ook al denken ze in het begin dit boek niet nodig te hebben, door de jaren heen blijkt het nog niet zo’n slecht idee te zijn geweest.

Als je de samenvatting leest van Het boek van jou en mij van Fionnuala Kearney heb je nog geen idee wat je allemaal te wachten staat. Het lijkt een standaard liefdesverhaal waarin wat kleine dingen mis zullen gaan maar waar uiteindelijk alles goed komt. Niet een samenvatting die je voorbereid op de emotionele rollercoaster waarin je terecht komt. Deze komt ook steeds erg onverwacht dus zorg dat de tissues klaarstaan. Deze verrassingen en het vermogen om zo je emoties te raken zijn meteen de sterkste kanten van dit boek. Daarnaast zit het hele verhaal goed in elkaar en blijf je nieuwsgierig naar de belevenissen van Dom en Erin. Het verhaal wordt beurtelings vanuit het perspectief van Dom en Erin geschreven en speelt zich deels in het heden en deels in het verleden af. Op deze manier krijg je steeds kleine stukjes informatie en is het gelukt om de verrassingselementen zo lang mogelijk een verrassing te houden. De basis van het verhaal, een huwelijk en alles wat daarin kan gebeuren, is niet zo origineel maar door de elementen die zijn toegevoegd, zoals Het boek van jou en mij, wordt het toch bijzonder.

Fionnuala Kearney heeft een zeer aangename schrijfstijl waardoor het verhaal snel wegleest. Dit is ook een belangrijke factor in het overbrengen van emoties wat in dit boek zo goed gelukt is. De hoofdpersonages, Dom en Erin, zijn goed uitgewerkt en maken door de jaren heen veel persoonlijke groei door. Hierdoor raak je aan ze gehecht en leef je nog meer met ze mee. Het is prettig dat het verhaal hun hele leven na hun huwelijk wordt beschreven waardoor het een gesloten einde heeft en er geen onbeantwoorde vragen overblijven.

Het boek van jou en mij is een echte aanrader voor wie ervan houdt helemaal in een boek te duiken en volop mee te leven met de personages van het boek. Complimenten voor Fionnuala Kearney voor dit pareltje! Het maakt zeker nieuwsgierig naar haar andere boeken en maakt je hopen dat ze nog heel veel van dit soort verhalen zal schrijven.

Recensie: Het boek van jou en mij - Fionnuala Kearney

Het boek van jou en mij

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vanaf het moment dat hun ogen elkaar kruisen op een huisfeestje, zijn Erin en Dom meant to be.
  Op hun huwelijksfeest krijgen ze van Erins vader een notitieboekje, waarin ze alles kunnen opschrijven wat ze niet tegen elkaar durven te zeggen. Het dolverliefde stel weet echter zeker dat ze het nooit nodig zullen hebben.
  Vol overgave beginnen ze aan hun leven samen, maar een noodlottig ongeluk drijft de twee uit elkaar. Dan wordt het boekje alsnog onder het stof vandaan gehaald en vullen de pagina's zich met even eerlijke als hartverscheurende woorden.
  'Het boek van jou en mij' is een onvergetelijk liefdesdrama over twee geweldige mensen die dapper aan de liefde beginnen en aan den lijve ondervinden wat er wordt bedoeld met in voor- en tegenspoed.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

 • Hildes beloning - Marie Lamballe

 • You’d be home now - Kathleen Glasgow

 • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen