• onze waardering

Recensie: Isabella gaat naar de kermis RECENSIE

Recensie: Isabella gaat naar de kermis - Harriet Muncaster

In Isabella gaat naar de kermis kijkt Isabella vol spanning uit naar haar allereerste mensenkermis. Maar bij aankomst blijkt de kermis helemaal niet zo magisch als ze dacht. Samen met haar mama, een fee, haar papa, een vampier, haar neefje en haar nichtje brengt Isabella hier snel verandering in. Een zwaai met het toverstokje hier, een druppeltje toverdrank daar. Kunnen ze de kermis weer spectaculair maken?

Harriet Muncaster heeft met Isabella gaat naar de kermis een vrolijk boek geschreven voor lezertjes vanaf zeven jaar. Het eenvoudige taalgebruik, de korte hoofdstukken en het grote lettertype maken het boek uitermate geschikt voor een beginnende lezer. Door de korte zinnen, de logische opbouw van het verhaal en de snel op elkaar volgende gebeurtenissen zit er een vaart in het verhaal die ervoor zorgt dat de lezer zijn of haar aandacht niet kan verslappen.

Daarnaast prikkelt het verhaal de fantasie van de jonge kinderen. Zo veranderen de botsauto’s in zwierige, zwarte auto’s met vleermuisvleugels en stijgen ze op. Een kind van zes à zeven jaar kan zich hier zeker in inleven.

Als afsluiter van het boek geeft de auteur een recept voor vampierfeeëncakejes en een quiz ‘Welk personage ben jij?’. Beiden zijn op maat van de jonge lezer (korte en duidelijke instructies, slechts drie vragen) en zorgen ervoor dat ze zelfs na het verhaal nog actief betrokken worden bij het boek. Ook de vrolijke illustraties, allen in de combinatie wit, zwart en roze, geven een extra dimensie aan dit kinderboek.

Harriet Muncaster steekt op een originele manier moeilijke uitdrukkingen in het boek, bijvoorbeeld ‘in een lastig parket’. Ze laat deze uitleggen door de personages zelf waardoor de jonge lezer onbewust nieuwe woorden leert.

Dit boek over Isabella Maan, Isabella gaat naar de kermis, is slechts één deel uit de reeks over Isabella Maan. Zodra je zevenjarige het boek uitgelezen heeft, zal hij of zij je wel meenemen naar de bibliotheek of de boekenwinkel om een nieuw avontuur van haar te lezen. Leuk hierbij is dat je de boeken in willekeurige volgorde kan lezen.

De reden waarom ik dit boek vier hartjes geef (en geen vijf) is dat het voor een sterke lezer van zeven jaar al snel te eenvoudig zal zijn. Weet je van je kind dat het een sterke lezer is, laat hem/haar dan vroeger met deze boeken kennismaken.

Isabella gaat naar de kermis van Harriet Muncaster leest als een trein. Het is een levendig, fantasierijk boek dat je sluit met een grote glimlach op je gezicht.

Recensie: Isabella gaat naar de kermis - Harriet Muncaster

Isabella Maan - Isabella gaat naar de kermis

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Haar moeder is een fee en haar vader een vampier: Isabella Maan is dus een beetje van allebei. En het leven van een vampierenfee is niet gemakkelijk. Dat bewijzen al haar avonturen. Zo ook nu weer. Isabella maakt zich op om voor het eerst naar de kermis te gaan. Maar wanneer ze daar aankomt, is ze toch teleurgesteld. Het is heel wat minder magisch dan ze zich had voorgesteld. Gelukkig is haar nichtje Mirabelle er ook bij. Zij heeft een idee om het allemaal wat opwindender te maken. Maar uiteraard loopt dat grondig mis…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen