• onze waardering

Recensie: Summerproof met Sonja RECENSIE

Recensie: Summerproof met Sonja – Sonja Bakker

Summerproof met Sonja is een nieuw dieetboek van Sonja Bakker. Er zijn al verscheidene dieetboeken van Sonja Bakker verschenen. In Summerproof met Sonja staan 6 zomerse weekmenu’s met daarbij 16 recepten. Op de zomerse kaft staat aangegeven dat je 6 kilo kunt afvallen in 6 weken. Vol moed en energie start ik aan dit dieet.

Het boek staat vol met ervaringsverhalen van voorgangers. Dit geeft de burger moed, waardoor je positief naar het verloop van het dieet kijkt.

Wat mij betreft had dit aantal wat minder mogen zijn en hadden er wat pagina’s gevuld mogen worden met tips en trucs. In eerdere boeken van Sonja bakker heb ik wel wat tips en trucs gelezen, zoals wat je het beste kunt eten op een verjaardag. Maar in deze zomerse editie mis ik dan tips en trucs wat je het beste kunt doen als je een barbecue hebt.

Na een voorwoord waarbij Sonja Bakker de start van het afvallen beschrijft met een herkenbaar voorbeeld, komt de inhoudsopgave. Hierin kan je al een paar mooie gerechten bewonderen, waardoor je nog meer zin krijgt om te beginnen.

Daarna legt Sonja Bakker de basisregels uit voor een snel resultaat. Maar is het ook haalbaar om 6 kilo kwijt te raken in 6 weken?

Het is belangrijk om de basisregels en de wissellijsten goed door te lezen voor je begint. Sonja Bakker legt daarin onder andere uit dat er 6 weekmenu’s volgen welke apart voor vrouwen en mannen gemaakt zijn. Het is dus belangrijk om het juiste menu te volgen. Ook schrijft ze hier dat de recepten voor 4 personen gemaakt zijn en dat je elke dag een glas halfvolle melk, magere drinkyoghurt of karnemelk mag. Dit staat niet bij de menu’s, dus het is goed om dit alvast te weten.

Als de boodschappenlijst gemaakt is, ga ik op weg om de boodschappen te halen. De ingrediënten zijn niet moeilijk te vinden. Je kunt ze in alle supermarkten kopen. De eerste keer heb je meer benodigdheden nodig, omdat er producten op de lijst staan die je misschien nog niet in huis hebt. Bij mij was dat bijvoorbeeld halvajam. Hierdoor lijkt het alsof het dieet duur is, maar dit komt dus omdat je meer in huis moet halen dan je gebruikelijk hoeft te halen. De tweede keer viel het mee met de kosten.

De weekmenu’s zijn makkelijk te volgen. Er staat duidelijk wat je mag eten en hoe je het klaar moet maken. Er is veel variatie, wat het leuk maakt om het te volgen. De recepten zijn ook makkelijk te maken. Voor een beginner was het misschien makkelijker geweest als er een tijd staat voor hoe lang iets gekookt of gebakken moet worden. Ook zie ik op het plaatje bijvoorbeeld bieslook, terwijl dat niet in het recept staat. Voor mijn gevoel klopt het plaatje dan niet helemaal met het resultaat.

Alle gerechten vond ik heerlijk en als ik iets niet lust kan ik dat makkelijk veranderen door in de wissellijst te kijken. Hierbij een voorbeeld van een ontbijt, lunch en diner.

Als ontbijt mocht ik een havermoutpannenkoek. Vol enthousiasme ben ik hieraan begonnen. Wat een luxe om dit op de ochtend te mogen eten. Zelf zou ik niet zo gauw een pannenkoek als ontbijt gekozen hebben, maar het was heerlijk! Wat ik wel jammer vond, was dat het op een doordeweekse dag moest. Ik had het gevoel dat ik daardoor wat gehaast moest eten, en minder kon genieten van dit heerlijke ontbijt. Het recept is makkelijk te maken, waardoor je al snel het beslag hebt voor een heerlijke pannenkoek.

Voor een lunch mocht ik een Italiaanse bol met als beleg: Philadelphia light, rucola, kaas, tomaat en komkommer. Het was super lekker om een andere lunch dan boterhammen te mogen eten. Ook dit gerecht was makkelijk te maken en heerlijk om te eten.

Als diner heb ik basmatirijst, roerbakgroenten, kipfilet met kebabkruiden gegeten. De rijst kende ik nog niet, maar was wel gemakkelijk in de winkel te vinden.

Sonja Bakker heeft een leuk boek neergezet met Summerproof met Sonja. De recepten zijn makkelijk te maken, de menu’s goed te volgen en het resultaat mag er zijn. De 6 kilo in 6 weken zijn haalbaar als je het menu goed volgt. De recepten zijn heerlijk, soms ook lekker zomers, wat voor deze editie goed uitkomt. Ik heb wel wat tips en trucs gemist. Met name voor een barbecue wat in de zomermaanden vaker voorkomt dan in de andere jaargetijden. De wissellijsten zijn handig, maar ik vraag me wel af of je zomaar het een kan ruilen voor het ander. Er zit voldoende variatie in de menu’s, maar het is jammer dat er kant en klare producten gebruikt worden, zoals de lasagne en caesarsalade. Als je klaar bent met de 6 weken zou je het prima nog een keer kunnen volgen. Laat de zomer maar komen!

Recensie: Summerproof met Sonja – Sonja Bakker

Summerproof met Sonja

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Mijn coltruien, laarzen en dikke jassen heb ik achter slot en grendel op zolder gelegd. Het is hoog tijd voor zonnebrillen, korte shirts, jurkjes, en... de bikini! Ik ben er klaar voor, maar de hamvraag, na de winterse stamppotten, is natuurlijk: "Past mijn bikini nog?'
    Voor mij, en veel andere vrouwen, even een lastig momentje. De spiegel liegt niet. Past je bikini nog? Nou, niet echt... Het ligt niet aan de leuke bikini, maar aan de overtollige kilo's.
    Even sip en somber? Nee joh, niet nodig! Ik beloof je een glimlach als je jezelf straks over zes weken in de spiegel ziet. Je kunt jezelf met mijn weekmenu's een zonovergoten zomer cadeau doen. Want ik heb heel veel lekkere "summerproof' recepten samengesteld. Vitaminerijke salades, nieuwe trends, zoals een bietenwrap, bloemkoolpizza en caloriearme hapjes. Allemaal verrassende, lekkere maaltijden, die bovendien snel klaar zijn. Zodat jij binnen zes weken, met een vette knipoog, jouw bikini in de koffer kan stoppen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen