• onze waardering

Recensie: Bazaar RECENSIE

Recensie: Bazaar – Sabrina Ghayour

Bazaar: vegetarische gerechten vol Midden-Oosterse smaken is geschikt voor iedere gelegenheid. Het is het vierde boek met gerechten uit de Perzische keuken van Sabrina Ghayour. Eerder verschenen zijn: Persiana, Sirocco en Feasts.

Bazaar staat vol met vegetarische en Midden-Oosterse recepten van lichte snacks, comfort bowls, brood, salades voor ieder seizoen, hoofdgerechten, spectaculaire bijgerechten en zoete traktaties.

Op het eerste gezicht denk je JA! Eindelijk weer een nieuw kookboek van Sabrina Ghayour in dezelfde stijl als we al van haar gewend zijn: een mooi uitspringende kaft, lekkere recepten en fantastische foto’s van deze recepten.

Ook alle vegetarische recepten lijken heel erg smaakvol, maar toch een kleine kanttekening dat toen ik daadwerkelijk begon te koken allebei mijn gerechten wat tegenvielen. En dat terwijl ik als redelijk ervaren hobbykok wel wat kookervaring in huis heb.

Allereerst maakte ik een pasta met olijven, broccoli en feta. Voor de pasta heb ik gekozen om verse pasta te gebruiken. Alles bij elkaar was het een mooi geheel en ziet het er erg fotogeniek uit, maar het smaakt erg droog. Zelfs met een extra dosis olijfolie. Ook lijken er kruiden te missen, en kreeg ik het niet goed op smaak. De smaak van de pasta bleef dus erg vlak en weinig smaakvol.

Daarna maakte ik een zoete aardappelsoep met feta. Hier gaat toch echt iets mis met de ingrediënten. Voor 2 kilo zoete aardappel heb je 1 liter water nodig. Ikzelf heb het recept gehalveerd, dus voor 1 kilo heb je 0,5 liter water nodig. Met een halve liter water staat jouw kilo aardappelen echt nog niet onder water en als je dit geheel wil pureren, kom je niet door de massa heen. Ik moest minimaal een liter in totaal hebben en dan nog was het een vreselijk dikke puree in plaats van een soep. Het moet haast zo zijn dat er iets aan de afmetingen niet klopt en dat is zonde. De soep was voor mij dus echt niet geslaagd, hoeveel water ik ook toevoegde.

Over het algemeen lijkt Bazaar een heerlijk kookboek en sta je te springen bij weer een nieuw boek van Sabrina Ghayour. Op het eerste oog ziet het receptenboek er bijzonder goed uit, maar zodra je aan het koken slaat, mist het eindresultaat iets. Mogelijk ligt het net aan deze twee recepten die ik maakte, maar toch is het erg slordig en voelt het alsof de gerechten niet door Sabrina zelf zijn geproefd en dat Bazaar overhaast in elkaar is geflanst.

Recensie: Bazaar – Sabrina Ghayour

Bazaar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vegetarische gerechten vol Midden-Oosterse smaken, geschikt voor iedere gelegenheid. Dat is Bazaar, het vierde boek van the golden girl van de Perzische keuken, Sabrina Ghayour. Na succestitels Persiana, Sirocco en Feasts, waarin Sabrina laat zien dat haar manier van koken sensationeel en ongecompliceerd is, bewijst zij met Bazaar dat vegetarisch koken niet moeilijk en voor iedereen haalbaar is.

  Bazaar geeft vegetarische, Midden-Oosterse recepten in alle facetten: lichte snacks, comfort bowls, brood, salades voor ieder seizoen, hoofdgerechten die naar meer smaken, spectaculaire bijgerechten en zoete traktaties. Geserveerd op grote schalen om te delen.

  Maak zoete aardappelfritters met kurkuma en spinazie of gril halloumi en serveer op een flatbread met avocado en citroensalsa. Bereid vegetarische dolma met freekeh, pijnboompitten en granaatappelmelasse of couscous met geroosterde aubergine en wortel. Bazaar geeft prachtige vegetarische gerechten zoals je ze nog niet eerder proefde!

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen