• onze waardering

Recensie: Uit de keuken van Fatima RECENSIE

Recensie: Uit de keuken van Fatima – Fatima El Irari

Met het boek Uit de keuken van Fatima word je meegenomen naar de moderne Marokkaanse keuken. Voordat je aan de slag kunt, geeft foodblogster en auteur Fatima El Irari je tips en trucs over basis ingrediënten en handige keukenhulpjes. Daarna deelt ze verschillende recepten met je, met daarbij een onderverdeling in: soepen, hoofdgerechten, couscous & tajines, deegwaren, hapjes & snacks, cake, taarten & koekjes en tot slot toetjes.

Verreweg de meeste recepten uit dit boek beslaan twee pagina’s. Hiervan bestaat een pagina uit een lijst van benodigdheden en bereiding en de andere pagina is voorzien van een paginagrote foto. De lijst van ingrediënten is in de meeste gevallen genoeg voor 4-6 personen, en in andere gevallen staat het aantal stuks erbij vermeld. Alle gerechten zijn gefotografeerd en zien er aantrekkelijk, maar bovenal ook realistisch en maakbaar uit. De verscheidenheid aan recepten maakt het boek erg leuk, want of je nou zoekt naar een complete maaltijd, zoete of hartige hapjes of gebak, het is allemaal te vinden. Ook aan de vegetariërs is gedacht, want ook hiervoor zijn genoeg opties te vinden. Bovendien zijn de ingrediënten toegankelijk en goed te verkrijgen in de supermarkt. De recepten zijn overwegend eenvoudig zonder al te veel en moeilijke handelingen. Wat ik daarentegen mis bij de recepten is een bereidingstijd. Hoewel ik gecharmeerd ben van veelzijdigheid aan recepten vind ik het aandeel aan deegwaren, zoet, hapjes en toetjes erg groot. Dit is meer dan de helft van het totaal. Liever had ik in plaats hiervan een groter scala aan vlees-, vis of vegetarische hoofdgerechten, soepen en couscous & tajines gezien.

Het eerste gerecht Uit de keuken van Fatima dat ik maakte, waren de zalmburgers. De gevormde zalmburgers waren vrij droog en hierdoor weinig samenhangend. De zalmburgers hadden nog wat extra ei nodig om voldoende binding te krijgen. De zalmburgers waren goed gekruid en bovenal heerlijk op smaak.

Het tweede recept Uit de keuken van Fatima dat ik maakte, was de pastasalade. Deze salade vond ik iets te vettig door de grote hoeveelheid mayonaise en Griekse yoghurt die werd gebruikt. De salade was super eenvoudig om te maken en lekker van smaak.

Heb jij al zin gekregen in Fatima El Irari haar recept voor zoete Marokkaanse muntthee met daarbij een stukje pistachecake? Of heb je liever een kopje harira, een kefta burger van lamsvlees of een vegetarische groentetajine? Zet zelf eenvoudige, moderne Marokkaanse recepten op tafel met Uit de keuken van Fatima.

Recensie: Uit de keuken van Fatima – Fatima El Irari

Uit de keuken van Fatima

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dat lekker koken en bakken niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst foodblogger Fatima al meer dan vier jaar op haar succesvolle site kookhoekjevanxfaatje.nl. Zowel kookgekken als beginnende koks genieten dagelijks van haar smaakvolle recepten, die vaak zijn voorzien van handige stap-voor-stap-foto's en slimme keukentips en -tricks. Van heerlijke Marokkaanse klassiekers als harira, visbastilla's, hele kip uit de oven en diverse deegwaren tot zoete zaligheden als rolcake met aardbeienmousse, griesmeel-sinaasappelcakejes en Kinder-Bueno-toetjes: met de gerechten uit dit fijne boek zul jij vele harten veroveren.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen