• onze waardering

Recensie: Jamies food fight club weekend kookboek RECENSIE

Recensie: Jamies food fight club weekend kookboek - Jamie Oliver

We kennen hem allemaal, Jamie Oliver. Na het 24Kitchen tv-programma ‘Jamie & Jimmy's Food Fight Club' waarin Jamie, Jimmy en verschillende beroemdheden het voedselgevecht aan gaan in Groot-Brittannië, verschijnt er nu het gelijknamige kookboek. Hierin staan de favoriete weekendrecepten van de chefs gebundeld. Het zijn weekendgerechten omdat ze bijzonder zijn en meer tijd kosten dan we gewend zijn. Zo maakt het snelle broodje hamburger plaats voor de ultieme Britse burger van rundvlees geserveerd op een briochebroodje, met pulled Worcestershire-ossenstaart, jus en Red Leicester kaas. Het kost je welgeteld maar liefst vierenhalf uur de tijd om dit broodje op tafel te toveren. Andere recepten die je kunt vinden zijn: steak & Stilton pie, Umbrische pasta met vers eekhoorntjesbrood, truffel en tijm, spicy garnalen met kokos-mangoslaw en muntchutney en de ultieme groente lasagne. Het zijn gerechten met vlees, vis, maar ook vegetarisch. Kortom een verscheidenheid aan recepten met wereldse invloeden, met daarbij voor ieder wat wil.

De recepten uit Jamies food fight club weekend kookboek zijn helemaal compleet. De ingrediëntenlijst is handig opgesplitst per compartiment. De bereidingswijze is duidelijk, hoewel ik deze niet heel overzichtelijk vind doordat alles in verhaalvorm achter elkaar staat. Liever had ik hier meer witgebruik gezien. Er staat duidelijk bij ieder recept voor hoeveel personen het bedoeld is, variërend van twee tot veertien personen. De recepten zijn daarnaast ook van bereidingstijd voorzien. Deze is in de meeste gevallen behoorlijk lang, oplopend tot zeven uur en twintig minuten. Hoewel er ook recepten in staan die in vijftien minuten tot een uur op tafel staan, geldt dit dus lang niet voor alle recepten. Zelfs aan een voedingswaardetabel is gedacht. Alle gerechten zijn voorzien van foto’s die stuk voor stuk uitnodigen om aan de slag te gaan. Naast hoofdmaaltijden is er ook gedacht aan bijgerechten zoals een basis pastadeeg, hummus en kokosbroodjes.

Ik maakte de Mexicaanse vistaco’s uit Jamie’s food fight club weekend kookboek, met de bijbehorende geschroeide ananassalsa en guacamole. Het resultaat waren goedgevulde taco’s met vis en groente. Persoonlijk vond ik wel dat de vis weg viel tegen de toch wel overheersende salsa, guacamole en zure room. De salsa en guacamole vond ik daarentegen verrassend fris. De twist met munt in plaats van de veelal gebruikte koriander vond ik erg leuk.

Heb je de tijd en wil je eens lekker uitpakken voor jezelf of een gezelschap van familie en vrienden? Dan is Jamie Olivers food fight club weekend kookboek het boek dat je zoekt.

Recensie: Jamies food fight club weekend kookboek - Jamie Oliver

Jamie's Food Fight Club weekend kookboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als je lekker wilt uitpakken voor vrienden en familie, dan is Jamie's Food Fight Club weekend kookboek het boek voor jou. Met Jamie Oliver's allerbeste recepten uit de populaire 24 Kitchen-serie kook je de sterren van de hemel. Met hits als de ultieme vega-lasagna met smokey aubergine of showstoppers als Partytime Mexicaanse taco's. Jamie en zijn vrienden delen al hun favorieten. Dit boek draait om samen genieten van de lekkerste gerechten, het weekend kan niet meer stuk!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen