• onze waardering

Recensie: Een dagelijkse portie power RECENSIE

Recensie: Een dagelijkse portie power - Claudia van Avermaet

De Belgische Claudia is niet alleen de zus van gouden medaillewinnaar Greg van Avermaet, ook zijzelf is sportleerkracht en geeft mindfulnesstrainingen. Op haar populaire blog thepowerloft.me deelt ze gezonde recepten, reizen en workshops. Ook schreef ze eerder al Repower, Mijn power planner, Power boost, Body power en Power – alleemaal over gezonde voeding. In Een dagelijkse portie power staan 130 gezonde recepten waar je energie van krijgt. Snel en gemakkelijk te maken. De favoriete gerechten van Claudia van Avermaet zijn gebundeld en 80 nieuwe recepten zijn toegevoegd.

De recepten zijn verdeeld in ontbijt, lunch, avondeten en snacks en variëren van crumble met appel en aardbeien tot chocolade-bananenbrood of aardappelsalade met spinaziepesto en olijven. Alles is dus erop gericht om meer energie uit eten te halen. Alle gerechten zien er dan ook ontzettend smaakvol uit en je kunt voldoende inspiratie uit Een dagelijkse portie power halen om heel jouw week door te komen.

Jammer is wel dat het geen nieuwe recepten zijn. Van de 130 recepten zijn 80 gerechten volledig nieuw. Dat betekent dus dat ongeveer eenderde van de gerechten al in haar vorige boeken zijn verschenen. Nu dus opnieuw in Een dagelijkse portie power onder de noemer ‘Claudia‘s favorieten’. Eigenlijk is dit hartstikke zonde, waarom geen compleet nieuwe recepten? Als je dus alle of een aantal van Claudia’s andere boeken in de kast hebt staan, kun je dubbele maaltijden tegenkomen. Zonde en zo komt ze er erg gemakkelijk van af.

Het boek is prachtig vormgegeven: de afbeeldingen zien er verdomd lekker uit en de fotografie knalt van de pagina’s af. De tips die Claudia van Avermaet geeft bij de gerechten zijn handig voor als je iets wilt vervangen. Ook haar broer – Greg – geeft af en toe zijn mening of kennis over bepaalde ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan: koriander werkt ontgiftend. Voor mij biedt dit weinig meerwaarde en had Claudia deze feitjes ook zonder zijn naam kunnen plaatsen.

De gezonde maaltjes zijn niet lastig te maken en ook de omschrijving is lekker concreet. Vaak is de ingrediëntenlijst ook niet oneindig lang en dat maakt Een dagelijkse portie power lekker, gemakkelijk en gezond.

Ik maakte zelf twee gerechten: een salade van bloemkool uit de oven met courgette, halloumi en walnoot. Dit eerste gerecht vormde een smaakvol geheel. Het was wel erg vullend, waardoor de portie als lunch voor twee personen echt aan de grote kant was. Wat een voordeel was omdat je tot aan het avondeten geen honger meer had. Dit was een heerlijke combinatie met de bloemkool en kruiden uit de oven en de zoutige smaak van de halloumi.

Het tweede gerecht is avocado-komkommerspread met garnalen. Een erg makkelijk te maken combinatie met Griekse yoghurt die lekker fris werd door de zure yoghurt en de bosui. Heerlijk op een bruine boterham en je hebt een ideale lunch.


De gerechten uit Een dagelijkse portie power zijn erg lekker en lichtverteerbaar. De foto’s zijn erg mooi en de kwaliteit van het papier is fantastisch. Alles ziet er tiptop uit, maar het enige minpunt is toch wel de recepten die niet allemaal nieuw zijn. Was dit wel het geval, dan had Een dagelijkse portie power zeker 5 hartjes gekregen.

Recensie: Een dagelijkse portie power - Claudia van Avermaet

Een dagelijkse portie power

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Gezond en lekker eten waar je bovendien tonnen energie van krijgt? Dat kan vanaf nu met Een dagelijkse portie power.

    Claudia bundelde haar favoriete recepten uit haar vorige boeken en vulde ze aan met 80 gloednieuwe en overheerlijke gerechten.

    Elk recept is gemakkelijk en snel te bereiden, bevat lekkere en pure ingrediënten én bezorgt je de nodige energie om vlot je dag door te komen. Een dagelijkse portie power bevat alle belangrijke kennis die je zal helpen om je lichaam en je gezin gezond en fit te houden.

     

     

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen