• onze waardering

Recensie: Maanmissies RECENSIE

Recensie: Maanmissies - Rod Pyle

Maanmissies geeft ons een kijkje in een gebeurtenis die wij, als normale burger, nooit van dichtbij mee zullen maken. Dit boek gaat er voor zorgen dat we dat voor een keertje wel kunnen. We vieren het succes van Apollo 8, het eerste bemande ruimteschip dat een baan om de aarde heeft gemaakt, we verbazen ons over Apollo 11 en we ondergaan dezelfde gevaren als de bemanning van de noodlottige Apollo 13. Een ode aan 50 jaar ruimtevaart. 

Dit gigantische boek is opgedeeld in vele hoofdstukken. Elk hoofdstuk richt zich dan ook op één aspect van de maanmissie. Zo heb je een hoofdstuk met technische aspecten, zoals de motor en de raket zelf, maar je hebt ook een hoofdstuk over de astronauten. Dit is heel erg handig gedaan, want zo krijg je over alle aspecten veel en duidelijke informatie en word je zelf ook een expert op het gebied van maanmissies. 

Rod Pyle heeft een prachtig boek voor ons neergezet. Opvallend aan dit boek zijn de mooie foto’s en indrukwekkende tekeningen, notities en andere bijlagen. Elk stukje informatie en hoofdstuk wordt vergezeld met een prachtige foto wat erbij past. Zo zien we bijvoorbeeld tekeningen van de raket zelf en foto’s die er zeer indrukwekkend uitzien. Ook zien we handgeschreven notities en persoonlijke foto's van de astronauten. Dit voegt echt heel erg veel toe aan de beleving van dit boek, want het maakt het allemaal heel echt en persoonlijk. Dit was zeer goed gedaan! 

Maanmissies geeft ons ontzettend veel informatie die we anders nooit geweten zouden hebben. Waar anders zouden we leren over alle technische termen van de missie, de geheimen ontdekken van Apollo en de astronauten zo goed leren kennen dat ze bijna onze vrienden zijn geworden? Er is onmogelijk een andere plek, behalve Maanmissies door Rod Pyle. Rod Pyle heeft zich duidelijk goed verdiept om ons alle informatie te kunnen geven die er beschikbaar is en dat komt erg goed terug in het boek. 

Concluderend is dit alles wat je kon wensen. Elke vraag die je zou hebben gehad wordt beantwoord in het boek met een duidelijke uitleg en vergezeld met een mooie of interessante bijlage. Het boek is een must-have voor alle ruimteliefhebbers en volgers van de Apollomissies. 

Recensie: Maanmissies - Rod Pyle

Maanmissies

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Met deze woorden markeert Neil Armstrong het hoogtepunt van een van de meest gedurfde expedities die de mens ooit ondernomen heeft en het begin van een nieuw tijdperk.

    MAANMISSIES traceert onze expedities naar de maan van het begin van de Duitse V1's en V2's in de Tweede Wereldoorlog, naar het baanbrekende avontuur van het Apolloprogramma om vervolgens te eindigen met toekomstige expedities van China, Japan en Europa. Een gratis app activeert speciale interactieve pagina's waardoor de lezer Armstrongs eerste stappen kan volgen, zijn eigen Lunar Module kan onderzoeken en zeldzame documenten kan inzien.

    We vieren het succes van Apollo 8, het eerste bemande ruimteschip dat een baan om de aarde heeft gemaakt, we verbazen ons over Apollo 11 en we ondergaan dezelfde gevaren als de bemanning van de noodlottige Apollo 13. Een ode aan 50 jaar ruimtevaart.

    Rod Pyle is producer, schrijver en regisseur van documentaires. Hij was vicepresident communicatie voor de World Space Foundation en hoofdredacteur en een van de auteurs van hun publicaties, de Astronautics Journal en Foundation News. Hij werkte ook bij de Griffi th Observatory in Los Angeles, Californië en was adviseur bij Star Trek: Deep Space Nine en Battlestar Galactica.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen