• onze waardering

Recensie: Een jaar in de tuin RECENSIE

Recensie: Een jaar in de tuin - Ian Spencer

Een jaar in de tuin is een handboek over tuinieren dat eigenlijk iedereen met een tuin in zijn kast zou moeten hebben staan. Dit tuinierdershandboek is al eerder verschenen, maar onlangs is een nieuwe geactualiseerde editie uitgebracht. In het boek word je bij de hand genomen en krijg je advies hoe je goed voor de planten in je tuin kunt zorgen. Naast advies kun je in het boek ideeën opdoen om je tuin nog mooier te krijgen en toch onderhoudsvriendelijk te houden.

Dit boek van tuinierexpert Ian Spence is handig voor de startende tuinier, maar ook voor de ervaren tuinier kan dit boek zeker van pas komen. Er staat namelijk zoveel informatie in, zodat ook ervaren tuiniers dit boek goed als naslagwerk kunnen gebruiken. Het boek geeft een duidelijk overzicht van de taken die per maand in de tuin gedaan moeten worden.

Een jaar in de tuin is zeer praktisch ingedeeld. Aan elke maand in het jaar is een hoofdstuk gewijd, waarin wordt toegelicht wat op dat moment in de tuin moet gebeuren. Deze chronologische volgorde door het jaar heen is zeer prettig en overzichtelijk. Een hoofdstuk begint met een bladzijde waarop kort staat weergegeven welke activiteiten voor die maand op het programma staan. Dan volgt er een leuk verhaal over de dingen die je in de tuin ziet gebeuren in die periode, zoals over de wisselwerking tussen de temperatuur en je planten. Ook staan er in het hoofdstuk prachtige foto’s van planten die typerend zijn voor die maand. Vervolgens staan er in het hoofdstuk uitgebreidere beschrijvingen van de taken die in de tuin uitgevoerd moeten worden. De werkwijzen zijn zeer duidelijk beschreven waardoor deze zeer makkelijk uit te voeren zijn. De werkwijzen staan uitgeschreven, maar zijn ook voorzien van foto’s, sommige beschrijvingen worden zelfs stap voor stap afgebeeld. 

Momenteel is het zomer en is het de tijd van vakantie en soms lange periodes van droogte. Ook hier geeft het boek tips voor, zoals de instructies die je aan de buurman moet geven als hij voor je tuin zorgt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je water bespaart, zodat je planten niet onder de droogte leiden. Zeer praktisch en daardoor zeer handig.

Achterin het boek staat een a-z plantenlijst met ontzettend veel planten hierin vermeld. In deze plantenlijst staat per plant een aantal zaken kort weergegeven, zoals de kenmerken, bloei, andere kwaliteiten en wensen van de plant, zodat deze goed kan groeien en bloeien.

Zelf vind ik het leuk om een plant- en bloemrijke tuin te hebben, omdat dit ook belangrijk is voor insecten. Daarnaast heb ik een moestuintje waar ik een aantal groenten, appels en frambozen kweek. Graag wil ik al deze dingen in de tuin, maar ik wil eigenlijk dat het niet te veel onderhoud kost. In het boek heb ik verschillende goede planten gevonden die geschikt zijn voor mijn tuin, zoals de wilde geranium, rodondendron en de pluimhortensia. Ze hebben veel bloemen die geliefd zijn bij de bijen. Een jaar in de tuin geeft advies hoe ik deze planten goed kan onderhouden in mijn tuin.

Een jaar in de tuin is een handboek waarmee je goed voor je tuin kunt zorgen. Auteur Ian Spence is een tuinierexpert en dat zie je terug in het boek. De tips zijn zeer praktisch en aan werkelijk alles is gedacht.

Recensie: Een jaar in de tuin - Ian Spencer

Een jaar in de tuin

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hét standaardwerk voor tuiniers nu geactualiseerd

  Wat is de beste tijd om de rozenstruiken te snoeien? Wanneer moeten planten beschermd worden tegen veranderende weersomstandigheden? Hoe houd je je gazon weelderig en goed gevoed? Met de bestseller Een jaar in de tuin van tuinexpert Ian Spence houd je het hele jaar je tuin in de beste conditie!

  Deze nieuwe, volledig geactualiseerde editie neemt je systematisch het jaar door, waarbij ieder hoofdstuk een maand behandelt. Met aandacht voor de belangrijkste planten, handige takenlijsten, advies over plantenverzorging, wat wanneer te snoeien en informatie over het onderhouden van specifieke tuinonderdelen zoals gazon of vijver.

  Een jaar in de tuin bevat meer dan 1.000 foto's van verschillende planten en tuinprojecten, en geeft inspirerende ideeën voor een kleur- en geurrijke tuin. Boordevol essentieel tuinadvies is dit boek onmisbaar voor nieuwe tuiniers en een betrouwbare referentie voor zij die al ervaring hebben.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen