• onze waardering

Recensie: Revanche RECENSIE

Recensie: Revanche - Mariëtte Middelbeek

Lena en Robbert leiden op het oog het perfecte leven: ze hebben een mooi huis, een goede baan en twee lieve kinderen. Maar als Lena haar driejarige dochter Bibi mee neemt naar de speeltuin kan ze niet weten dat aan haar gelukkig leven plotseling een einde is gekomen. Haar grootste nachtmerrie komt uit als haar dochter ineens nergens meer te bekennen is. De politie start direct een grootschalig onderzoek om Bibi te vinden, maar elk spoor loopt doodt. Niet veel later eist de ontvoerder geld voor de vrijlating van Bibi. Robbert en Lena zijn zelf niet rijk, maar gelukkig kunnen de ouders van Lena wel het bedrag bij elkaar krijgen. Maar net als Robbert en Lena denken dat ze hun dochter snel weer in de armen kunnen sluiten, loopt het niet zo als gepland. Wie kan Lena nog vertrouwen als blijkt dat zelfs haar eigen man een geheim heeft?

Revanche van Mariëtte Middelbeek is een boek dat je niet meer weg kan leggen als je er eenmaal in begonnen bent. Vanaf de eerste bladzijde heerst er al een schimmige sfeer en Middelbeek weet die spanning vast te houden tot het einde. Revanche wordt verteld vanuit meerdere personages wat er niet alleen voor zorgt dat je alle personages goed leert kennen, maar wat ook diepte geeft aan het verhaal. Ondanks pogingen van Middelbeek om de lezer op het verkeerde been te zetten is het al snel duidelijk wie de dader is en dat is jammer. Als lezer wil je natuurlijk veel liever verrast worden met een ontknoping die je totaal niet zag aankomen en zeker als je een thriller leest. Maar ondanks dat het verhaal een beetje voorspelbaar is, is Revanche een boek dat de lezer raakt. En dat komt voornamelijk, omdat Middelbeek de emoties in het verhaal heel goed beschrijft. De enorme angst die een ouder voelt als hun kind ineens nergens te vinden is, was voelbaar. Je voelt de angst van Lena en het enige wat je als lezer wilt, is dat Bibi weer veilig thuis komt. Revanche is dus echt een boek waarin je helemaal kunt meeleven met de personages.

Door de prettige schrijfstijl van Middelbeek leest Revanche makkelijk weg. Maar dat is zeker niet het enige wat dit een goed boek maakt. Het verhaal heeft een goed tempo, de spanning is goed verdeelt en de emoties zijn voelbaar. Het had iets minder voorspelbaar mogen wezen naar mijn smaak, maar ondanks dat heb ik genoten van het verhaal. En ik denk dat veel lezers net zoals ik ook van Revanche zullen gaan genieten.

Recensie: Revanche - Mariëtte Middelbeek

Revanche

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als haar driejarige dochter Bibi wordt ontvoerd, begint voor Lena een verschrikkelijke nachtmerrie. Wie kan ze nog vertrouwen?

    Lena en Robbert hebben het goed: een mooi huis, allebei een leuke baan en twee heerlijke kinderen. Aan dat geluk komt plotseling een einde als hun driejarige dochter Bibi wordt ontvoerd. De politie werkt met man en macht aan de zaak, maar tast in het duister over de daders. Hoewel Lena en Robbert niet extreem rijk zijn, hebben Lena's ouders wel een kapitaal opgebouwd. Is dat het geld waar de ontvoerders op uit zijn?
    Lena heeft er, net als Robbert, alles voor over om Bibi terug te krijgen. Maar net wanneer ze daar dichtbij lijken te zijn, loopt niets meer zoals gepland. Onvermijdelijk dringt zich de vraag op wie Lena eigenlijk echt kan vertrouwen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen