• onze waardering

Recensie: 400 droomreizen RECENSIE

Recensie: 400 droomreizen - National Geographic

Voor Chicklit mocht ik 400 droomreizen recenseren. Dit boek van National Geographic is natuurlijk een echte eyecatcher. Groot, dik en kleurrijk, perfect als tafelboek. Maar het is niet alleen goed als decoratie. Je kan er af en toe in bladeren of het van voor naar achteren lezen. En dat laatste raad ik je zeker aan. Je wordt niet alleen geinspireerd voor je volgende vakantie (of alle vakanties daarna) maar het staat vol met prachtige foto’s en interessante informatie. 

Er zijn dus zoals de titel als voorspeld 400 droomreizen uitgestippeld. Dit hebben ze kort en krachtig gedaan. Elke reis beslaat één pagina waar een stukje over de reis staat, wanneer je moet gaan, hoe lang, planning, belangrijke informatie, klein kaartje, website en de hoogtepunten van de reis. De meeste reizen zijn erg specifiek met een uitgestippelde route en vaak met een bepaalde organisatie zoals een cruiseschip of een speciale trein. Het boek is daar dan ook in opgedeeld dus je begint met reizen op het water, dan de weg, per spoor en te voet. Maar het leuke is dat de overige categorieën wat creatiever zijn ingestoken dus “Op zoek naar cultuur” of “In de culinaire hemel” of “In de voetsporen van” waar je bijvoorbeeld de route van Kapitein Cook kan volgen. 

Sommige reizen duren een week en sommige zijn dagreisjes, zoals een stoomtrein door het Oude Westen. Daarnaast zijn er ook leuke lijstjes te vinden zoals “De 10 mooiste kanaaltochten” waar natuurlijk Amsterdam ook tussen staat.

Wat ik wel mis is een ruwe prijsschatting van de reisjes. Want het klinkt natuurlijk geweldig met een zeilboot door de fjorden maar hoelang moet ik daar voor sparen?

Kortom het is een prachtig boek, vol met inspiratie, nuttige informatie en je krijgt er vooral heel veel zin van om de wereld te zien.

 

Dit was de recensie van 400 droomreizen - National Geographic

400 droomreizen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In dit prachtige boek hebben de reisschrijvers van National Geographic hun favoriete reizen samengesteld. 400 Droomreizen bevat het beste van 's werelds bekendste en minder bekende plekken. Elk continent en elke mogelijke vorm van transport komen aan bod. 400 Droomreizen biedt tal van creatieve ideeën: denk aan hiken op de Kilimanjaro in Tanzania, mountainbiken in Transsylvanië, rijden door de schilderachtige hooglanden
  van Schotland.

  Dit boek bevat ook leuke top 10-lijsten in allerlei categorieën. Wat zijn 's werelds top-10 lifttrips, bruggen om over te lopen, trolleyritten, oude snelwegen of ondergrondse wandelavonturen? Elk hoofdstuk bevat verbluffende fotografie, kaarten in kleur, inspirerende teksten en deskundig advies.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Droombestemmingen

 • Recensie: Wereldplekken

Zoek in artikelen